Uz cestu našao mladunče sove, sad ga mora naučiti letjeti

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Puljanin je koncem lanjske godine uz cestu našao mladunče sove te ga odveo veterinaru. Iako je mislio da ima prelom, ispostavilo se da je ipak zdrav, no da ga prvi dani ptičjeg života nisu mazili. "Kaže veterinar da nema fraktura, nego da je neuhranjen, izgleda pilić. Kaže da ga hranim i dajem vode.... A kako ga naučiti letjeti, kad dođe vijeme za to...", napisao je Puljanin na društvenim mrežama te požeo veliki odaziv komentara.

"Baciš ga i poletjet će. Ne ko lud u zrak, ali lagano po kući ga bacakaš", odgovorio je jedan korisnik na što mu je Puljanin u šali rekao da bi ga mogao "staviti na onaj štrik za veš i pomalo ga vući amo tamo".

"Ispričaj mu teoriju leta i ni slučajno ne bacaj pticu! Poletjet će sam. Čak i ako ne uspije iz prve, podigne se na drvo uz pomoć kandži i kljuna. Vodi računa da nema mačke u blizini", savjetovao mu je drugi korisnik. "Malo sirove piletine, ribe ili slično. Oporavit će se. Drugar je imao malu sovu, nevjerojatnom brzinom smaže pileće krilo. Kad je ojačala/o pustio ju je da odleti", podijelio je drugi facebookovac svoja iskustva. "Evo pio malo vode na špricu a i piletinu sam mu iskidao na komadiće. Malo je pojeo, ne sam, morao sam mu stavljati u kljun. Ma valjda će..." zaključio je Puljanin svoj izvještaj 'ptičje dadilje'.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 12.08.2020.

FUNTANA-FONTANE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 12.08.2020.

FUNTANA-FONTANE, ISTARSKA ŽUPANIJA

VIŠI/A STRUČNI/A SURADNIK/ICA ZA FINANCIJE, PRORAČUN I RAČUNOVODSTVO

Do: 13.08.2020.

FUNTANA-FONTANE, ISTARSKA ŽUPANIJA