OBNOVLJENA PŠ KATURE

Najveće ulaganje Grada Labina u škole u zadnjih 27 godina (video)

0

Dovršeni su radovi energetske obnove u sklopu kojih je Grad Labin obnovio zgradu Područne škole Kature OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu. Tom prigodom u PŠ Kature 22. siječnja održana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Labina Valter Glavičić, ravnatelj OŠ 'Ivo Lola Ribar' Miro Alilović i Milenko Malić, direktor Malinga, tvrtke koja je izvela radove.

Grad Labin krenuo je tijekom kolovoza 2018. godine s projektima energetske obnove dva objekta, područne osnovne škole Ivo Lole Ribar u Katurama i Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, a oba projekta djelomično su financirana iz europskih fondova. Radovi na spomenutim objektima su dovršeni, a postignutim rekonstrukcijama na istima, stvorit će se znatna ušteda financijskih sredstava koja se ulažu za potrošnju energije.

Miro Alilović, Valter Glavičić i Milenko Malić

„Iznimno sam ponosan na ovaj projekt, ali i zahvalan za brzu reakciju gradonačelnika i gradske uprave koji su prepoznali potrebu za poboljšanjem uvjeta rada u najvećoj područnoj školi na Labinštini“, izjavio je ravnatelj Alilović.

Gradonačelnik Glavičić izrazio je veliko zadovoljstvo obavljenim radovima te je istaknuo: „Zahvaljujem se učenicima, roditeljima, djelatnicima i ravnatelju OŠ 'Ivo Lola Ribar' na strpljenju prilikom trajanja radova na obnovi škole u Katurama. Sinergija svih uključenih strana, gradske uprave, škole i izvođača radova doprinijela je brzom, kvalitetnom i uspješnom dovršetku radova. Ovaj projekt, vrijedan preko 4,2 milijuna kuna, predstavlja najveće ulaganje Grada Labina kao osnivača osnovnih škola na našem području u zadnjih 27 godina. Možemo reći kako je ova škola zapravo obnovljena od temelja, te nastavljamo dalje s novim projektima obnove objekata iz segmenta obrazovanja.“ 

1.307.583,14 kn bespovratnih sredstava

Radove na obnovi škole izvela je tvrtka Maling iz Labina. Ukupna vrijednost projekta je 4.222.629,18  kn, dok je 1.307.583,14 kn bespovratnih sredstava Gradu Labinu odobreno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Milenko Malić istaknuo je kako je projekt energetske obnove zgrade PŠ Kature obuhvatio sanaciju, temelja, sanaciju poda, sanaciju kapilarne vlage svih zidova prizemlja, sanaciju fasade, sanaciju krova, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju kotlovnice sa zamjenom postojećeg kotla novim na pelete te zamjenom postojećih ogrjevnih tijela i zamjenu postojeće rasvjete novom energetski učinkovitijom.

Od početka školske godine 2018./2019., pa sve do završetka unutarnjih radova, učenici polaznici škole u Katurama imali su organiziranu nastavu u matičnoj školi. Kad su dovršeni unutarnji radovi, nastavilo se na vanjskom dijelu zgrade te su krajem prosinca radovi i završeni u zakazanom roku kako bi učenici novo polugodište mogli započeti u obnovljenoj školi. (Pripremili: Dean Ćakić i Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa