Studenti pulske ekonomije u Poreču o promicanju poduzetništva

0

Četrdesetak studenata pulskog Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” 21. siječnja došlo je u stručni posjet gradu Poreču kao gradu primjeru dobre prakse u promicanju poduzetništva.

Zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić prigodno je pozdravio okupljene dok je Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, nadležnog za EU fondove i gospodarstvo, pojasnila najznačajnije gradske mjere poticanja poduzetništva te predstavila neke od najznačajnijih porečkih EU projekata, kao i iskustva Grada Poreča u povlačenju sredstava iz EU fondova.

- Grad na razne načine promiče poduzetništvo, kroz razvoj poduzetničkih zona, poduzetnički inkubator, izravne financijske potpore poduzetnicima, razvoj infrastrukture, prostorno planiranje koje stvara uvjete za razvoj poduzetništva i ostalo. Osim toga, Grad provodi brojne manje i veće projekte koji doprinose razvoju gospodarstva, a koje uspješno prijavljujemo na nacionalne i EU fondove. Grad ima politiku da se prijavljuje na sve otvorene natječaje, unatoč najvišem indeksu razvijenosti, rekla je pročelnica, naglasivši da je za uspjeh ključno na vrijeme pripremiti projekte, prije same objave natječaja.

Nakon gradske uprave, studenti su u organizaciji Grada posjetili Poduzetničku zonu Buići-Žbandaj. Tamo su ih ugostili predstavnici trgovačkog društva Fusio d.o.o., vodeće tvrtke na području projektiranja, opremanja, proizvodnje i servisa ugostiteljske opreme. 

Direktor Nenad Štefanić je studentima kroz jednosatni obilazak proizvodnog pogona te prezentacijskog i prodajnog salona prezentirao rad ove uspješne firme, sve detalje od proizvodnje do prodaje kupcima diljem svijeta.

Nakon poduzetničke zone, pročelnica Mičetić Fabić im je predstavila Poduzetnički inkubator u Žbandaju te su tom prilikom mogli čuti iskustva stanara inkubatora, koji svoje start-up obrte vode upravo iz nekadašnjeg društvenog doma, koji je 2015. otvoren kao Poduzetnički inkubator Poreč.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa