Matteo Cetinski: 'Proizvodili smo zabavu usred ratne depresije'

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Loknice do ramena, predugački plavi sako i prevelike bijele hlače - sigurno se sjećate nastupa mladog Mattea Cetinskog na Dori 1994. godine. Sa svojom "Arrivederci Signorina" završio je tada na drugom mjestu i postao prava zvijezda. Imao je tada tek 20 godina. Objavio je još nekoliko pjesama, album, ali uskoro je potpuno nestao sa scene. Prošle godine vidjeli smo ga nakon više od dva desetljeća ponovno na malim ekranima kad se pojavio u showu "Tvoje lice zvuči poznato". I svi smo već bili zaboravili kako snažan i eskpresivan glas ima i koliko je, zapravo, talentiran. Ili možda nikad nismo ni znali? A onda je nakon svega odlučio ponovno snimiti singl. "Stopimo boje" izašla je u ponedjeljak sa spotom koji je sniman na festivalu Burning Man u pustinji u Nevadi, a vrlo brzo proširio se glas o pjesmi koja će vjerojatno biti radijski hit. Pjesme koje je pjevao devedesetih danas se redovno puštaju na svakom boljem trash 90s partyju i bez Mattea definitivno ne možemo razgovarati o estradi tog vremena, piše portal 100posto.

"Bilo je to histerično vrijeme. Bili smo u ratnoj depresiji koje nismo bili ni svjesni. Proizvodili smo zabavu u situaciji koja nije bila nimalo zabavna. Hrvatska scena nije imala definiran vlastiti identitet pa je kopirala zapad. Kasnije je taj balon pukao, naravno, i tek tada se hrvatska glazba krenula graditi iz porušenih temelja.", kazao je Matteo za 100posto.

"Danas smo puno vjerodostojniji svom identitetu, rekao bih. U lošem i u dobrom, više smo svoji. To je dobro." opisao je Matteo svoja zapažanja o današnjoj hrvatskoj estradi, donosi 100posto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa