Porečan na reliju Dakar: 'Francuzima smo točili gorivo'

0
Daniel Šaškin (foto: Facebook)
Daniel Šaškin (foto: Facebook)

- Dok je auto išao, bili smo sjajni. Onda su počeli problemi. Prvo nas nisu zabilježili na check pointu i rekli su nam oprostiti tih 45 minuta tijekom kojih smo kružili. Potom smo naletjeli na Francuze koji su ostali bez benzina pa smo im pomogli natočiti gorivo. Na kraju nam se raspala lambda sonda. Idemo sad to popraviti i sutra juriš na bolji rezultat - rekao je Daniel Šaškin, jedan od četvorice Hrvata na najpoznatijem svjetskom reliju Dakar, koji se ove godine održava u Peruu, prenosi Startnews.hr.

Šaškin i Bitterman su zajedno u ovome tri godine. Daniel je građevinar i vlasnik je porečke firme koja gradi vile, a u automobilizmu je već 20 godina. Za najopasniju utrku na svijetu pripremali su se godinu dana, a troškovi su otišli i preko 100 tisuća eura.

- Opasno je. Po 15 dana ne spavamo, ne jedemo kako treba... Kada uhvatimo jedan obrok na dan sretni smo. Ali najvažnije je ne dehidrirati jer te tada svlada umor i onda dolazi do nesreća. Za Dakar nikada ne možeš biti spreman, a mi najmanje iskustva imamo u pijesku i u dinama. Ovo je pravi maraton i ne smije se postaviti jak tempo. Moramo ići oprezno, čuvati vozilo. Kombinacija je to brze vožnje i opreznosti. Glavni nam je cilj doći do kraja - rekao je uoči utrke Šaškin, javlja 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa