Maslinovo ulje Chiavalon među najbolje dizajniranima na svijetu

0
Braća Tedi i Sandi Chiavalon
Braća Tedi i Sandi Chiavalon

Na izmaku 2018. godine portal Packaging of the World uvrstio je dizajn pakiranja Chiavalon maslinovog ulja, autorskog tima Bruketa&Žinić&Grey, među najbolje dizajnirane ambalaže godine. Packaging od the World u proteklih je deset godina postojanja prerastao u jedan od vodećih svjetskih blogova posvećenih dizajnu ambalaže, a projekte koje objavljuju mjesečno pogleda oko milijun čitatelja.

„Naša obitelj htjela je snažnije komunicirati porijeklo svojih maslinovih ulja i spoj tradicije, suvremene tehnologije i umjetnosti svoje proizvodnje“, istaknuo je Tedi Chiavalon. „Posebno izdanje ambalaže Chiavalon maslinovog ulja inspirirano je upravo tradicionalnom arhitekturom i umjetnošću u Istri, filmom, glazbom i vodnjanskim muralima, spajajući povijesno i suvremeno nasljeđe.“

Chiavalon je osim toga jedino ulje na svijetu i jedini projekt iz regije nagrađen na natjecanju WorldStar. Riječ je o natjecanju koje postoji od 1970., a organizira ga World Packaging Organisation osnovana 1968. u Tokiju. Ove je put na natjecanju je sudjelovalo 35 zemalja, a među nagrađenima su Coca-Cola, Pepsi, Sony, LG, Dove i Tetra Pak. Chiavalon pakiranje ovime je dobilo pet priznanja i tri na međunarodnoj razini. Do sada je osvojio hrvatsku nagradu Cropak za najbolji dizajn ambalaže u cjelini, zatim je selektiran za Izložbu hrvatskog dizajna te je osvojio Hiiibrand nagradu za brend dizajn u Kini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa