Miletić nakon Đakićeve objave: 'Sitne kazne nisu dovoljne'

7
Boris Miletić
Boris Miletić

"Jeziva objava Ivana Đakića, koji je na pravoslavni Božić objavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu, potvrda je koliko daleko stvari mogu otići ako ih se u startu ne sasiječe. Sustavno toleriranje mržnje, nasilja i ustaškog paradiranja rezultiralo je ovim čemu danas svjedočimo - sve većoj stopi nasilja u Hrvatskoj i gnjusnim incidentima kakvi se rijetko viđaju u slobodnoj Europi", izjavio je 9. siječnja Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

"Sve dok odgovorne institucije na čelu s Vladom ne budu reagirale oštro i rezolutno, to će šovinističko ludilo poprimati sve veće razmjere. Osude nisu dovoljne, sitne kazne nisu dovoljne. Nakon Đakića doći će neki drugi Đakić. Svojim ignoriranjem dozvolili ste da se Hrvatskoj ponovno zalijepi etiketa ustaštva", naglasio je.

"Apeliram na resorne institucije, prije svega na policiju i DORH da počnu primjenjivati odredbe Kaznenog zakona koje se tiču govora mržnje. Isto tako, još jedanput pozivam predsjednika Hrvatskog Sabora da na dnevni red uvrsti  prijedlog IDS-a o dopunama Kaznenog zakona kojim propisuju zatvorske kazne za promicanje nacizma, fašizma i ustaštva. Bježanjem od izmjena zakona bježite od vlastite odgovornosti i Hrvatsku svjesno pretvarate u opasnu državu", zaključio je prvi čovjek IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa