Potraga za nestalim Silviom Dobrićem iz Brovinja uspješno završena

0
Spasitelji su ozlijeđenog Dobrića umorni ali sretni predali ekipi Hitne pomoći
Spasitelji su ozlijeđenog Dobrića umorni ali sretni predali ekipi Hitne pomoći

Potraga za nestalim Silviom Dobrićem (85) iz Brovinja kraj Koromačna započeta sinoć u 18:50 sati uspješno je završena jutros oko 9 sati. Dobrića je prvi pronašao njegov nećak Đino Dobrić. Ležao je na tlu ali je bio pri svijesti i mogao je komunicirati.

Imao je vidljivu ozljedu glave iz čega se dalo zaključiti da je vjerojatno pao i nije mogao nastaviti put. Za sada nije poznato je li pao još sinoć pa je cijelu noć odležao u šumi ili je možda lutao cijelu noć a onda pao i udario se ujutro. 

Odmah su obavješteni pripadnici HGSS-a stanice Pula, koji su se u međuvremenu priključili potrazi, a kako je Dobrić pronađen na vrlo nepristupačnom području oko 700 metara udaljenom od prvih kuća, članovi HGSS, labinski vatrogasci i policajci otpočeli su vrlo zahtjevnu operaciju prebacivanja ozlijeđenog Dobrića.

Da to neće bilo nimalo lako odmah su nam rekli okupljeni mještani, koji su također sudjelovali u potrazi, jer je teren vrlo nepristupačan. Prebacivanje ozlijeđenog Dobrića na nosilima od mjesta gdje je pronađen do Brovinja trajalo je gotovo sat vremena.

U međuvremenu, u selo je stigla ekipa prve pomoći, koja ih dolje čekala spremna da preuzme Dobrića iz nosila. Osnovnu prvu pomoć i imobilizaciju vrata prije toga su mu pružili pripadnici HGSS-a.                      

U potrazi za Silvijom Dobrićem sudjelovali su mještani Brovinja, pripadnici HGSS-a, labinski policajci, vatrogasci JVP Labin, DVD Raša i članovi Lovačkog društva Ubaš Koromačno. (Tekst: Eleonora Vlačić, foto: Nenad Čakić)

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa