Oživljavanje pogona bivše Prvomajske: došao i Trans produkt

0

Nekretnine bivše tvornice Prvomajska u Raši, nakon natječaja koje je proveo vlasnik Hrvatski zavod za zapošljavanje, dane su u zakup na rok od pet godina tvrtki Trans produkt iz Labina, koja planira pokrenuti proizvodnu djelatnost.

U dijelu pogona nekadašnje Prvomajske otprije posluju obrti Merania i Florida, a sada se očekuje širenje gospodarske djelatnosti. 

„Općina Raša pozdravlja svaku inicijativu gospodarstvenika, pogotovo ukoliko pridonosi otvaranju radnih mjesta.  Poznata su naša kontinuirana nastojanja da se iskoristi prostor bivšeg industrijskog kompleksa. U posljednjih nekoliko godina poduzeto je niz aktivnosti s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i nadležnim ministarstvima i napokon se otvara put oživljavanju proizvodnje u nekadašnjoj tvornici alatnih strojeva“, ističe općinska načelnica Raše Glorija Paliska.

U narednom razdoblju kroz Istarsku ulicu u naselju Raša očekuje se prometovanje kamiona za potrebe proizvodnog pogona te se građani pozivaju na dodatni oprez u prometu. Zbog novih gospodarskih aktivnosti razmišlja se o proširenju krajnjeg dijela Istarske ulice, neposredno prije skretanja za tvornicu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa