Bojana Žamarija

U svakoj sljedećoj pjesmi želim publici dati najbolje od sebe

0
Bojana Žamarija
Bojana Žamarija

Za kantautoricu Bojanu Žamariju prošla je godina, posebno njen završetak, bila godina za pamćenje: snimila je svoju prvu pjesmu i spot „Više nema nas“, koje je promovirala 7. prosinca u Taverni Mediteran hotela Melia Coral for Plava Laguna u Umagu te oduševila prisutnu publiku.

Bojana je Labinjanka koja šest godina živi u Umagu jer joj zapadna istarska obala pruža više mogućnosti za profesionalnim bavljenjem glazbom.

„Pjevam po hotelima i restoranima u Umagu, Poreču, Novigradu i u Sloveniji.  Nastupam sama, vokal i klavijature ili vokal i klavir, a pjevala sam i  sa ITD bendom iz Buja“, objasnila nam je.

Pjevati je počela u Minicantatima pod vodstvom Sabrine Stemberga Vidak, a zatim u skupini XL i Zboru Zajednice Talijana „Giuseppina Martinuzzi“.

„Završila sam osnovnu glazbenu školu u Puli, a potom sam paralelno s gimnazijom u Labinu upisala srednju glazbenu školu u Puli, teorijski smjer i solo pjevanje, te istovremeno maturirala. Odmah potom počela sam pjevati u rabačkim hotelima u duetu s Diegom Zulijanijem i skupila prva profesionalna iskustva, na kojima sam danas jako zahvalna“, ispričala nam je.

Slijedio je studij na Fakultetu za menadžment u turizma i ugostiteljstvu u Iki, a nakon diplome  odvažila se na pjevačku karijeru na zapadnoj istarskoj obali.

„Preferiram glazbu 70-tih godina, pa i 60-tih godina. Ljubiteljica sam starijih pjevačica koje danas nazivaju divama: Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Zorica Kondža, itd. Volim današnju glazbu, poput pjesama Nine Badrić ili svjetski poznate pjevačice Miley Cyrus, ali vučem na ona vremena i zato sam i za svoju prvu pjesmu uzela takav pristup i izričaj“, objasnila nam je.

Dugo se vremena pripremala za takav potez, odgađala ga je smatrajući da se još mora glazbeno usavršavati. I taj je dan iznenada došao. U njoj je rasla želja da potpisnik teksta i glazbe bude upravo ona, kako bi na najbolji mogući način iskazala ono što je željela prenijeti publici.

„Probudila sam se jednog jutra i tekst je naprosto izašao iz mene, zapisala sam ga u dvadesetak minuta. Poslije sam sjela za klavir i tu emociju prenijela u note. Krenula sam u stilu starih talijanskih pjesama, što mi je uvijek bila želja. Svoj bih glazbeni izričaj definirala kao zabavnu glazbu s modernim aranžmanima uz prisutnost belkanta. Raduju me dojmovi publike i nadam se da će doprijeti do srca slušatelja“, kaže Bojana

U pripremi je novi tekst za uglazbljivanje, ovoga puta u življem ritmu za razliku od „Više nema nas“, koji je ljubavna balada, ali to ipak neće biti „ruke u zrak“ jer se naša sugovornica ne vidi u takvim nastupima i ustrajna je u tome da zadrži svoj glazbeni izričaj.

„Veselim se radu na novim pjesmama, međutim nigdje ne žurim, jer se svakoj sljedećoj pjesmi želim u potpunosti posvetiti i tako publici dati ono najbolje od sebe “, kaže ona.  

Spot za svoj prvijenac snimila je na plaži Girandella, jednoj od najljepših na Jadranu.

„Ideju za spot dao mi je snimatelj  Eric Vojak iz Pule i meni se svidjela, jer sam željela da spot bude avangardan i stopi se s pjesmom. U spotu sa mnom glumi Marko Morgan, također glazbenik, gitarista“. Za aranžman je zaslužan Aleksandar Valenčić, a modne kreacije u spotu djelo su dizajnerice Ingrid Rojc. Zaista sam sretna što sam oko sebe imala kvalitetnu i pozitivnu ekipu s kojom sam uživala“,  priča Bojana.

Na pitanje čime se bavi u slobodno vrijeme odgovara: „Glazbom! Osim ako nisam s obitelji ili negdje vani s prijateljima, svoje slobodno vrijeme iskoristim na svom glazbenom usavršavanju. Glazba je i moj posao i moj hobi. Posla mi zaista ne nedostaje i to me ispunjuje i čini sretnom.“

U planovima za budućnost stoji i okupljanje dua, tria ili benda, jer bi joj to omogućilo nastup na većim eventima. (Tekst: Robi Selan, foto: iz albuma Bojane Žamarija)

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa