Stigao najhladniji dan, temperature negdje do minus deset stupnjeva

0
Ilustracija: Istramet
Ilustracija: Istramet

Već tijekom srijede očekujemo postupan dotok hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta koji će se nastaviti i tijekom četvrtka. Temperature zraka osjetno će se sniziti, a dojam hladnoće pojačavat će vjetar, sjeverac i bura, javlja Istramet.

Naročito hladno bit će u petak ujutro kada se temperature zraka po kotlinama unutrašnjosti Istre mogu sniziti i do -10 °C. Jači mraz očekuje se sve do obale. Temperatura na Vojku na Učki 4. siječnja pola sata iza ponoći bila je oko - 10 stupnjeva Celzija. U Žminju je u isto vrijeme bilo oko minus jedan stupanj a u Pazinu oko nule. U Umagu i Livadama tada je temeratura bila -2, a u Černehima na sjeveru Istre -3. U Poreru kraj Pule bilo je relativno toplo, odnosno pet stupnjeva Celzija. 

Petak će biti najhladniji dan u nizu. Već u subotu slijedi postupno zatopljenje, a u nedjelju dnevne temperature zraka rastu do 13 °C. O polarnoj hladnoći kao što neki mediji pišu nema govora, samo uobičajena hladnoća za siječanj. Konkretnija promjena vremena vjerojatno stiže sredinom idućeg tjedna, ali veća zimska iznenađenja za niže područje nisu izgledna, donosi Istramet.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa