Koncertom Jazz u Mimozi počinje Klupska zima u Puli

0
Rock klub Mimoza
Rock klub Mimoza

U Rock klubu Mimoza  2. siječnja održat će se prvi u nizu koncerata u sklopu novog projekta pod nazivom Klupska zima/Pula Live. Riječ je o projektu koji će pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji klubova Rock Caffe, Rock bar Mimoza, Rock klub Uljanik i Monteparadiso klub u zimskom periodu do početka travnja 2019. godine donijeti čak 73 koncerata, od punka, rocka, bluesa, do jazza i metala.

Zahvaljujući suradnji s radio Maestralom koji je podržao ovaj hvalevrijedan projekt, slušatelji će imati priliku doznati na vrijeme najave svih nadolazećih koncerata, tu su i posebne tjedne emisije u kojima će gostovati organizatori i sami glazbenici, a predviđena su i javljanja uživo sa samih koncerata.     

Koncert Jazz u Mimozi u istoimenom Rock klubu počinje u 21.30, a nastupa sastav višestruko nagrađivanih vrsnih jazz glazbenika kojeg čine bubnjar Dušan Kranjc, gitarist Boro Lukić, klavijaturist Leon Brenko, kontrabasist Nenad Mirt.

Dušan Kranjc virtuozni je bubnjar koji se dokazao u jazz, pop i crossover glazbi, ali i u mnogim drugim glazbenim stilovima. Od 2011. godine bubnjar je svjetski poznatog banda 2Cellos. Leon Brenko jazz je pianist, aktivan na jazz sceni u hrvatskoj i regiji, akademski je glazbenik, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, a među njima i prestižne strukovne nagrade Status, nagrade Hrvatske glazbene unije za najboljeg pop klavijaturistu. Boro Lukić   legendarni je pulski jazz gitarist sa 40 - godišnjim stažom. Svirao je u niz jazz sastava s vrsnim glazbenicima, a iznimnim trudom i angažmanom, naročito kroz “Fiorin jazz orchestra”, uspio je održati jednu izrazito talentiranu generaciju istarskih glazbenika na okupu.
Nenad Mirt, kao kontrabasist je aktivan je na jazz sceni u hrvatskoj i regiji. Član je više sastava i to Big Banda Pula, Denis Razz Quarteta, Bruno Krajcar Banda, Fiorin Jazz Orchestra…

Rock klub Mimoza prvi je i najstariji rock bar u Puli. Od 1982. godine, punih 37 godina u kontinuitetu, u Mimozi se održavaju koncerti različitih glazbenih izričaja, od punka i metala do bluesa i jazza. Inače, u Mimozi se svake srijede održavaju koncerti višestruko nagrađivanih vrsnih jazz glazbenika dok svake subote publika može uživati u metal i rock bendovima.

Klupska zima/Pula Live nastavlja se već 4. siječnja u Rock Caffeu gdje u 22 sata nastupaju uvijek dobro raspoloženi Muha, Veco & Co. Dana 5. siječnja u Rock Caffeu koncert će održati Whiskey Train, a u Rock klubu Mimoza Sky Eye. Ulaz na sve koncerte je besplatan. Cjelokupni program Klupske zime Pula Live dostupan je u tiskanim brošurama koja će dijeliti gradom, a dostupan je i na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr/live.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa