NOVOGODIŠNJA NOĆ U ISTRI

Dvije prometne, tri tučnjave, jedan vandalizam i ozljeda petardom

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Novogodišnja noć u Istri protekla je u relativno povoljno ozračju, sva javna okupljanja protekla su u najboljem redu te nisu zabilježeni događaji koji bi u znatnoj mjeri narušili stanje sigurnosti, izvijestila je istarska policija.  

Što se tiče stanja u prometu, dogodile su se dvije prometne nesreće, jedna s lakše ozlijeđenom osobom na području Poreča i jedna s materijalnom štetom na području Umaga. Uzrok obje prometne nesreće bila je neprilagođena brzina, a vozačica koja je izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom bila je i pod utjecajem alkohola od 1.26 promila (vozač koji je lakše ozlijeđen u Poreču je odbio alkotest).

U novogodišnjoj noći zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, dva manja na području Pule i Rovinja, dok je u događaju na području Poreča lakše ozlijeđen 23-godišnjak, kojeg je nakon 5 sati, u ugostiteljskom objektu na Obali maršala Tita, napao zasad nepoznati muškarac. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti ovog događaja. 

Od ostalih događaja možemo izdvojiti događaj iz Galižane, gdje su nepoznati počinitelji oko 1 sat, na Velikom trgu, uništili i oštetili nekoliko betonskih žardinijera, božićne ukrase, nadstrešnicu telefonske govornice, klima uređaj, dvije razvodne kutije telefona i kamenu ploču na fasadi zgrade. Materijalna šteta zasad nije poznata, a policijski službenici tragaju za počiniteljima. 

Što se tiče pirotehničkih sredstva, na području Medulina je teže ozlijeđen 18-godišnji mladić, koji je u 23.40 u Ulici Šaraje, pronašao nepoznato sredstvo te je prilikom neopreznog rukovanja došlo do eksplozije tog sredstva. Mladić je prevezene u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima teže ozljede ruke, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja. 

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa