Proslavili Novu godinu u moru: 'Orka majka ma je tepla' (foto)

0
Novogodišnji pjenušac pio se nakon zimskog kupanja
Novogodišnji pjenušac pio se nakon zimskog kupanja

Netko je povikao: „Orka majka, ma je tepla!“ Začuo se jedan veliki 'pljus', onda drugi, pa treći, pa šljapkanje po plićaku, pa četvrti, peti, šesti i tako još dvadesetak puta. Uz žamor hrabrih plivača i zainteresiranih promatrača počelo je tako u Rapcu šesnaesto po redu novogodišnje kupanje, koje u tom turističkom mjestu tradicionalno organiziraju klubovi Albona Extreme iz Labina i pazinski Trickeri.

Vrijeme im je ove godine doista išlo na ruku; iako prvi dan siječnja, temperatura je bila neuobičajeno visoka a sunce je sijalo kao u kasno proljeće. Na plavom nebu nije bilo ni oblačka. 'Vrijeme je stvarno super, a ni voda nije hladna. Svake godine se okupljamo, a sve je počelo prije 16 godina. Došli su nam prijatelji iz Pazina, ronioci iz DPA Rabac, pa čak i neki gosti hotela su nam se pridružili“, kazao nam je Lučano Sošić iz kluba Albona Extreme.

Nakon početnog zagrijavanja, uslijedilo je tradicionalno otvaranje i ispijanje pjenušca s nogama u moru, a neki su nastavili zimske plivačke aktivnosti loptanjem ili piciginom. Suada i Frano Bojić također su se okušali u morsko-zimskim radostima, lani u Vrsaru, a ove godine u Rapcu. „U početku je teško ući, voda je hladna, ali kad jednom uđeš, osjećaj je fenomenalan. Tko nije probao, ne zna koliko je to dobar osjećaj“, kazala nam je Suada. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa