jurica šiljeg:

'Nema Vlade koja je više napravila za Istru od ove'

2
Premijer Plenković na svečanosti početka izgradnje punog profila od Pazina do Tunela Učka (foto: Roberto Matković)
Premijer Plenković na svečanosti početka izgradnje punog profila od Pazina do Tunela Učka (foto: Roberto Matković)

Nakon tekstova objavljenih proteklih dana prouzročenih nespretnom izjavom HDZ-ovog pulskog gradskog vijećnika Petra Ćurića, priopćenjem se oglasio predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg.

“Želimo jasno dati do znanja da se ne radi o stavu Hrvatske demokratske zajednice, već o pojedinačnom istupu našeg člana. Iskreno vjerujemo da njegova namjera nije bila ikoga povrijediti, te da je njegova izjava nespretno prenesena u javni prostor. Zbog čega nam je najiskrenije žao. Mišljenja smo kako je upravo suživot koji je u Istri postao dio tradicije, naše bogatstvo”, kazao je Šiljeg te nastavio:

“Suradnja sviju i rad za dobrobit naših sugrađana nemaju alternativu. To je ono zašto se zalažemo i od čega nećemo odustati. Tražimo rješenja koja će biti najbolja za ljude u Istri, to pokazujem svime što činimo moj tim i ja.

Možda je upravo ova godina koja je na izmaku najbolji primjer toga. Nema Vlade koja je više napravila za Istru od ove. To potvrđuju i sljedeće brojke. Vrijednost potpisanih ugovora I usvojenih projakata na sjednici Vlade u Puli bila je više od 1,5 milijardi kuna. Zatim, izgradnja pulske bolnice (75% sufinancirana od strane države), nastavak izgradnje istarskog ipsilona. Za Uljanik, samo u ovoj, 2018. godini Vlada je izdvojila 3,5 milijarde kuna.

Prije nekoliko dana potpisani su ugovori vrijedni 612 milijuna kuna za izgradnju, rekonstrukciju I opremanje dječjih vrtića, od toga čak 20 potpisanih ugovora stiže upravo u Istru. Pa će tako novi vrtić dobiti djeca u Žminju, Barbanu, Tinjanu, Gračišću, Ližnjanu, Umagu itd. To su teme koje trebaju biti u fokusu našeg interesa.

Zanimaju nas projekti koji će rezultirati kvalitetnijim životom naših sugrađana. Sve ostale teme za nas su drugoplasirane ili pak deplasirane te nećemo dozvoliti da ideološke teme I podjele budu prepreka razvoju Istre”, rekao je Jurica Šiljeg, predsjednik HDZ-a Istarske županije.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa