na visini 40 metara

Hodali između pulskih nebodera, bakice pokrivale lice od straha (video)

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Hodanje po žici među pulskim neboderima mnoge je gledatelje i slučajne prolaznike ostavilo bez daha. Desetak nebeskih hodača iz Pule, Zagreba, Portugala i Italije Puljanima je proteklog vikenda pružilo vrtoglave prizore na visini od oko 40 metara. Organizator, Puljanin Marko Mišković (31), kaže kako su mnoga djeca pljeskala od uzbuđenja, a bakice i kućanice pokrivale su lice od straha, javlja 24sata.

- Ma svima je bilo zabavno gledati, a nama je bilo najbolje. Bio je odličan odaziv publike i svi su nas dobro prihvatili. Nitko se nije bunio. To je neopisiv osjećaj, emocije su pomiješane. I mi znamo osjećati strah, uzbuđenje, adrenalin je na vrhuncu, a u jednom trenutku osjetimo potpuni mir. Ima i među nama onih koji se boje visine, pa je upravo to razlog da pogledamo strahu u oči i zakoračimo preko stometarske linije. Mi smo skupina entuzijasta i obožavamo takve vratolomije. Naravno, osigurali smo se dobro, pa najgore što se može dogoditi je da visimo, ako krivo zakoračimo - ispričao nam je Mišković.

U Divkovićevoj ulici prošetali su ovi nebeski hodači među pulskim neboderima linijom koja spaja dva šijanska nebodera. Taj hod nazvali su Pula Urban Highline Meeting - Winter Edition, a organizirali su ga udruga Slackline Zagreb i Unity TWG iz Pule.

- Hodali smo po elastičnoj gurtni širine 2,5 cm. Svi hodači osigurani su užetom za gurtnu po kojoj hodaju, kao i penjačkim pojasom. Postavili smo linije razapete između krovova nebodera. Iako su svi sudionici slacklinea entuzijasti, primamo i nove članove, sve koji se žele okušati u ovoj disciplini. Za razliku od hodanja po konopu, kod slacklininga koristi se rastezljiva traka koja ima značajke dugačkog trampolina. Najstariji član našeg tima ima 33 godine a najmlađi 18 godina. Ali godine nisu važne, to mogu svi. Potrebno je oko dvije godine vježbe kako bi se hodalo među neboderima. Možda izgleda strašno, ali nije, odlično je - odao je Mišković, piše 24sata na čijim stranicama pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa