Na humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč prikupljeno 5.560 kuna

0

Subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je 118 trkača na prvoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč – Corsa dell'Avvento di Parenzo. Natjecateljske kotizacije usmjerene su Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč, a donaciju od sveukupno 5.660,00 kuna Centru je na kraju utrke uručila zamjenica gradonačelnika Poreča, ujedno i jedna od trkačica, Nadia Štifanić Dobrilović.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Matija Lisec, Roberto Radojković i Ivan Diklić, dok su među ženama najbrže bile Aleksandra Bosanac, Kosjenka Mikulčić i Suzana Laković, a utrku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč-Avvento Parenzo. Nakon utrke, druženje je nastavljeno uz fažo za sve i gostovanje Slatke Istre iz Vižinade. Fritule, kroštule, cukerančići, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora iz Vižinade, mogli su danas kušati posjetitelji Adventa.

Subotnja večer u 18 sati donosi dječju predstavu „Dobri slavuj“ Udruge Birikina, dok u 20 sati na scenu stupa band Big Wave. U porečkom kinu u 18 sati ponovno igraju „Smrtonosni strojevi“, a u 20 sati komedija „Sad ili nikad“.

Najbolji mladi pjevači, sudionici ovotjednog glazbenog festivala „Veseli glasi-Voci allegre“ nastupit će u nedjelju, 23. prosinca na Trgu Matije Gupca s početkom u 12 sati, a navečer će koncert održati Le Chicks. (Foto: Manuel Paljuh)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa