Nadzorni odbor Uljanika poništio odabir Kermas Energije kao strateškog partnera

1
Montaža: Novac.hr
Montaža: Novac.hr

Iako je taj sastanak bio najavljen za kraj idućeg tjedna, predstavnici Ministarstva gospodarstva i nove uprave Uljanika d.d. održali su u četvrtak kasno poslijepodne sastanak koji je trajao četiri sata, a na kojem je uprava potvrdila kako će na sjednici Nadzornog odbora koji se danas održao biti donesena odluka kojom se poništava odabir Kermas Energije Danka Končara za strateškog partnera u restrukturiranju Uljanika d.d., donosi Novac.hr

Prema najavi, NO Uljanika odluku je i donio u petak, o čemu su javnost obavijesti priopćenjem.

- Na zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave ULJANIKA d.d. donesena je odluka o stavljanju izvan snage odluke o odabiru strateškog partnera ULJANIKA d.d. od 28.03.2018. godine. Nastavno na tu odluku, donesena je i odluka o otvaranju novog postupka odabira strateškog partnera ULJANIKA d.d..

Sukladno navedenim odlukama ovim putem pozivaju se svi zainteresirani ulagači iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju ULJANIK d.d.sukladno odlukama Izvanredne glavne skupštine od 16.02.2018. i Redovne glavne skupštine od 16.10.2018.. Za potencijalne strateške partnere otvorit će se data room o čemu će se izvijestiti investicijska javnost -  poručili su iz Uljanika.

Nakon raskida „suradnje“ s Dankom Končarom bit će poslana četiri pozivna pisma zainteresiranim investitorima da izvrše dubinsko snimanje u kompaniji, a to su zajednička ponuda talijanskog Fincantierija i Div Grupe koja je vlasnik Brodosplita, rusko-ukrajinski investitor Vadim Novinski (vjerojatno u zajedničkoj ponudi s Dankom Končarom), nizozemska tvrtka Damen u „koaliciji“ s IHC-om, te australski brodovlasnik Glen Moroni, koji gradi kruzer u Uljanik Grupi, a koji je spreman, uz „jaružalo“ koje se trenutno gradi u Uljanik Grupi,  financirati još četiri broda.

Kada je u pitanju blokada računa 3. Maja koja će ovu subotu „ući“ u 120. dan, nakon čega Fina mora u roku od osam dana pokrenuti postupak stečaja, na sastanku je odlučeno da će i država sa svoje strane napraviti što god može da se račun deblokira makar na jedan dan ako uprava ispuni ono što je potvrdila na sastanku. Radi se o tome da će Fina uputiti zahtjev za pokretanjem stečaja nadležnom sudu, ali onda sud ima vrijeme od 30 do 90 dana da odluči o tome jesu li se stekli svi uvjeti za pokretanje stečaja. Ako u međuvremenu dođe do deblokiranja računa tvrtke barem na jedan dan, tada uprava i Vlada i Europska komisija imaju još 120 dana (ako opet dođe do blokade) da s izabranim novim strateškim partnerom dogovore novi program restrukturiranja Uljanik Grupe, koji bi kao „nus-proizvod“ imao i spašavanje 3. Maja koji više ne smije ići u restrukturiranje, donosi Novac.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa