U Poreč stiže milijun i pol kuna za sport

0
Dalibor Jakovčić i Elio Štifanić
Dalibor Jakovčić i Elio Štifanić

Porečki Body building klub „Veli Jože“, zajedno s partnerom Gradom Porečom prijavio se na natječaj Europskog socijalnog fonda projektom „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ pod nazivom „I ja mogu trenirati“, a Odlukom o financiranju, te današnjim potpisivanjem Ugovora, odobreno mu je za provedbu istog bespovratnih 1.492.323 kune, odnosno financiranje u stopostotnom iznosu.

Potpisivanje su u Zagrebu odradili predstavnici posredničkih tijela, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, i iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te Dalibor Jakovčić ispred BBK-a „Veli Jože“. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Elio Štifanić.

Partneri u projektu su još i Sportska zajednica Grada Poreča i Društvo invalida Poreč. Projektom „I ja mogu trenirati“ nastojat će se poboljšati pristup besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u njihovoj zajednici, odnosno okruženju. Cilj je povećanje njihove socijalne uključenosti, te stvaranje navike svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću. Dodatna vrijednost projekta je omogućavanje ciljanim skupinama zajedničkih treninga s redovnim članovima BBK-a“Veli Jože“. Predviđeno trajanje projekta je od početka iduće godine do kraja 2021. godine.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa