Vrtić i škola u Murinama: Umagu dodijeljeno više od 5 milijuna kuna

0
Tomislav Tolušić, Nada Murganić i Vili Bassanese
Tomislav Tolušić, Nada Murganić i Vili Bassanese

Odgovornost prema javnom dobru i zajednici, stvaranje uvjeta za održivi razvoj, socijalna osjetljivost, a posebno briga o djeci, vrijednosti su koje obilježavaju naše projekte i investicije. Obrazovanje je temelj zdravoga društva, stoga hrabro nastavljamo s provođenjem projekta „Umag-grad djece 2010.-2020.“ kojim ćemo svojim najmlađima osigurati najbolje uvjete i najviše standarde obrazovanja, uz već besplatne vrtiće i udžbenike.

Tradicija svakog naselja je povijesno bogatstvo koje trebamo očuvati, a ulaganje u novu zgradu škole i vrtića u Murinama predstavlja zalog za budućnost i razvoj naselja. Tako je u petak 21. prosinca u Zagrebu gradonačelnik Vili Bassanese svečano potpisao „Ugovor o financiranju za Sektor dječjih vrtića“, odnosno ugovor o financiranju izgradnje dječjeg vrtića vrijedan više od 5,6 milijuna kuna, u okviru projekta kojeg su na sjednici Gradskog vijeća podržali svi vijećnici izuzev vijećnika IDS-a. Na potpisivanju Ugovora bili su prisutni predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi Matilda Copić.

Konkretnije, Gradu Umagu će iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, biti dodijeljeno 5.671.040 kuna za sufinanciranje projekta izgradnje područnog dječjeg vrtića u Murinama.

Projekt izgradnje nove odgojno-obrazovne zgrade obuhvatiti će radove izgradnje i opremanja vrtića ukupne procijenjene vrijednosti 7.522.000 kuna, a Grad Umag će izdvojiti dodatnih 8.461.738,00 kuna iz vlastitog proračuna za izgradnju kompletne zgrade i potrebne infrastrukture. Nova građevina bit će prizemnica podijeljena u dvije funkcionalne cjeline (cjelinu područnog dječjeg vrtića i područne osnovne škole), izduženog pravokutnog oblika, ukupne tlocrtne površine 1.501,69 m2, od čega će se za potrebe vrtića koristiti 623 m2. Vrtić će moći pohađati 52 djece jasličke i vrtićke dobi.

Grad zahvaljuje Agenciji Razum i djelatnicima nadležnih upravnih odjela Grada Umaga na uloženom trudu u pripremi projekta te onim vijećnicima koji su svojim odgovornim radom i razumijevanjem omogućili da danas započne novo poglavlje stvaranja sigurne budućnosti za zajednicu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa