Lopovu ispala vreća s novcem: Policajci ga sebi stavili u džep

2
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Dvojica porečkih policajaca u dobi od 38 i 24 godine uhićeni su u četvrtak prije podne i nad njima je još u tijeku kriminalističko istraživanje. Kako neslužbeno doznajemo, sumnjiči ih se za tešku krađu više desetaka tisuća kuna i to kao službene osobe tijekom obavljanja službe, što im je zasigurno otegotna okolnost, piše 24ata.

Dokaže li im se krivnja u sudskom postupku prijeti im kazna zatvora u trajanju između jedne i osam godina.

Naime, u noći s ponedjeljka na utorak 9. listopada nešto prije 4 sata lopovi su plinskom eksplozivnom smjesom doslovce raznijeli bankomat Addiko banke postavljenog pokraj ulaza u hipermarket Tommy u Taru nedaleko od Poreča. Nakon snažne eksplozije dvojica lopova su pod okriljem noći pobjegli s plijenom. Prilikom bijega jedan od lopova ispustio je vreću s novcem.

Podijelili plijen

Odmah je angažirano više policajaca ne bi li ušli u trag lopovima.

Dvojica, sada već uhićenih policajaca, imali su zadaću osigurati mjesto zločina poradi obavljanja očevida od strane stručne ekipe koja je pristizala. Jedan od njih je i šef smjene, a njegov mlađi kolega mu je i prijatelj.

Upravo je nad tim odbačenim novcem i na tom mjestu bilo nužno izvršiti detaljan kriminalističko-tehnički očevid poradi pronalaska bilo kakvih tragova koji bi mogli dovesti u svezu novac i odbjegle počinitelje.

Međutim, 38 i 24-godišnji policajci su i prije započinjanja očevida, daleko od pogleda svojih kolega, posegli za novcem ukravši tako više desetaka tisuća kuna. Policajci su plijen, kako doznajemo, podijelili 10-ak kilometara dalje od mjesta eksplozije i to na potezu između Tara i Višnjana. 

Obojica odvedeni u pritvor

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih istrazi, sumnjalo se da je netko iz policije umiješan. Šef smjene je čak, nakon što su pronašli vreću s novcem, zatražio od kolege da ga odveze doma pod izlikom kako se ne osjeća dobro. Postoji i snimka na kojoj se vidi da su njih dvojica dirala vreću, odnosno jedan od njih je baterijom svijetlio u nju.

Kako bi potvrdili sumnje da je netko od policajaca zadržao pronađen novac, nadređeni su zatražili da se svi, koji su te noći bili u smjeni, pošalju na poligrafsko testiranje. Svi su išli osim njih dvojice koji su testiranje odbili. Stariji je ubrzo postao sindikalni povjerenik kako bi dobio tzv. imunitet. Zato još uvijek nije ni suspendiran, jer je to sad procedura koju mora odobriti sindikat.

Obojica će prenoćiti kod pritvorskog nadzornika, a u petak ujutro privest će ih na Općinsko državno odvjetništvo, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa