Božićnice za umaške umirovljenike od 1.200 do čak 4.200 kuna

1

Polazeći od socijalnog programa Grada Umaga, a uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, Grad Umag je i ove godine za svoje potrebite umirovljenike osigurao prigodne božićnice.

Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici čija je mirovina jedini izvor osobnih prihoda i niža je od 1.800,00 kuna. Tako će, odlukom gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenom uvjetu primiti božićnicu  čija se vrijednost kreće od 1.200,00 do čak 4.200,00 kuna.

„Želja nam je stvoriti najbolje uvjete za život najmlađih sugrađana, koji predstavljaju našu budućnost, ali i pomoći svim našim umirovljenicima. Upravo su nas naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male zajednice“, ističe Bassanese te dodaje kako će ovaj mali znak pažnje pomoći primateljima božićnice da im blagdani proteku u miru, radosti i zajedništvu. 

„ Mi cijenimo i razumijemo što zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju, tako nesebično i bezrezervno napravili“, zaključio je gradonačelnik.

Valja napomenuti kako je Umag grad koji prednjači na listi gradova s najkvalitetnijim uvjetima života te grad koji nudi sigurnost i perspektivu zahvaljujući izgrađenom sustavu vrijednosti. Vlastitim smo sredstvima izgradili Dom za starije i nemoćne osobe, vrijedan gotovo 40 milijuna kuna.

Za godišnji rad izdvaja se 10,5 milijuna kuna, dok je smještaj za građane Grada Umaga sufinanciran do 40% cijene koštanja. Radi se Domu umirovljenika koji je od struke priznat kao jedan od najuzornijih domova u regiji. Uz godišnji dodatak na mirovine, Grad Umag svojim umirovljenicima osigurava zdravstvenu njegu u kući, sanitetski prijevoz, smještaj u specijalizirane socijalno-zdravstvene ustanove, uslugu pučke kuhinje, uslugu besplatne limfne drenaže te jednokratne i druge pomoći umirovljenicima i drugim bolesnim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa