bina istra ga nagradila

Renato Rabak iz Cerovlja deset milijunti vozač na Istarskom ipsilonu

0
Na Istarskom ipsilonu u 2018. godini bilo je 10 milijuna vozila, a Bina Istra nagradila je 10 milijuntog vozača treningom sigurne vožnje
Na Istarskom ipsilonu u 2018. godini bilo je 10 milijuna vozila, a Bina Istra nagradila je 10 milijuntog vozača treningom sigurne vožnje

Za sam kraj godine kroz naplatne kućice Istarskog ipsilona prošlo je desetmilijunsko vozilo, time Istarski ipsilon ostaje glavni infrastrukturni pravac u Istri. Ova značajna brojka od deset milijuna vozila koja su prošla Istarskim ipsilonom nosi sa sobom veliku odgovornost kada je u pitanju sigurnost prometa. Vodimo brigu da svi putnici sretno stignu na svoja odredište te da se turizam i gospodarstvo u Istri, zahvaljujući našoj cestovnoj mreži, kvalitetno razvijaju, poručio je g. Dario Silić, generalni direktor Bina Istre prilikom dodjele nagrade sretnom putniku koji je upravljao nagrađenim vozilom.

Desetmilijuntog vozača Renata Rabaka iz Cerovlja Bina-Istra nagradila je tabletom i treningom sigurne vožnje u specijaliziranom centru te sa 1.000 kuna na ENC uređaju. Renato kaže da se jako često vozi Ipsilonom, pogotovo kad ide prema Rijeci. Inače, njegova supruga vodi računa o ENC-u pa će tablet biti za nju a trening sigurne vožnje će ipak on iskoristit.

Pored 10 milijuntnog vozila, 2018. godina donijela je i značajan pomoak u nastavku projekta Istarskog ipsilona. Tako su sredinom studenog započeti radovi na dionici Pazin - Tunel Učka u duljini od 28 kilometara, vrijedni milijardu i dvije stotine milijuna kuna. Radovi bi trebali biti završeni u naredne tri godine a uključivat će izgradnju jedanaest vijadukata, četrnaest  podvožnjaka, izgradnju tri nova nadvožnjaka te izgradnju brojnih potpornih zidova i ostalih pomoćnih građevina.

Dionica u punom profilu autoceste Istarskog ipsilona, svrstana je u kategoriju najsigurnijih autocesta u EU što dovoljno govori koliko se kontinuirano ulaže u održavanje infrastrukture te sigurnosti na cesti. S gotovo sto tisuća ENC uređaja, Bina-Istra je osigurala lokalnom stanovništvu veću dostupnost vožnje Ipsilonom kroz značajne popuste na cestarinu, što za direktnu posljedicu ima veću sigurnost prometovanja i na ostalim istarskim prometnicama.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa