Atomsko sklonište zabavljat će vas na jubilarnom Rovinj Music Festivalu

0
Atomsko sklonište (foto: Roberto Matković)
Atomsko sklonište (foto: Roberto Matković)

U rovinjskoj gradskoj vijećnici 20. prosinca novinarima je predstavljen bogat četverodnevni program ovogodišnjeg jubilarnog 10 po redu Rovinj Music festivala koji započinje 26. prosinca besplatnim koncertom Klape Valdibora uz pratnju Rovinj Music Laba u kazalištu Gandusio.

Zoran Božić iz organizacijskog odbora Festivala istaknuo je kako ove godine Rovinj Music Festival neće imati natjecateljsku notu već su na jubilarno deseto izdanje festivala pozvani svi dosadašnji pobjednici RMF-a, odnosno devet bendova dok su njih šest potvrdili svoj dolazak. Kako je istaknuo jedan od organizatora festivala Igor Franković, za sve posjetitelje i ove je godine pripremljen bogat zabavan progra, odnosno čak 15 koncerta u četiri dana i više od 30 sati muzike. U srijedu 26. prosinca festival će svojim nastupom otvoriti klapa Valdibora uz pratnju Rovinj Music Laba u kazalištu Gandusio.

Dan kasnije, 27. prosinca, od 20 sati u šatoru na rovinjskoj Valdibori sve kreće Završnim koncertom polaznika Glazbenog laboratorija a nastavlja se nastupom Grupe KI i Oliver Kovach inače pobjednicima iz 2017. i 2010. godine. Petak je rezerviran za nastupe Atomskog skloništa, Nene Belana, Titos Bojsa i pobjednika RMF-a grupe Sillycons i Davidian. U subotu se program nastavlja uz Šajetu, Alena Vitasovića, Nigth Express i pobjednike RMF-a grupe Genova i E.O.T.

Cijene ulaznica za petak i subotu iznose 40 kuna po večeri dok su koncert u kazalištu Gandusio i dan kasnije u šatoru na Valdibori besplatni. ''Ovime želimo dodatno privući publiku i iznos od 40 kuna po večeri, odnosno za 8 sati svirke, je simboličan.'' istaknuo je Franković. Dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin i pročelnica Edita Sošić Blažević iskazali su zadovoljstvo što je ovaj festival u prethodnih 9 godina zaista opravdao sva očekivanja, kako organizatora, građana, gostiju pa tako i Grada koji od samog početka daje veliku podršku.

Direktorica TZ Rovinj, Odete Sapač osvrnula se na značaj Festivala istaknuvši kako je Festival odlična poveznica za sve ono što prethodni ali onome što slijedi nakon, istaknuvši kako će građani i gosti Rovinja zapravo svakodnevno imati bogat glazbeni program koji će kulminirati dočekom Nove godine uz Party bend i Prljavo kazalište.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa