bakalar i istarsko ulje

Ova tri recepta vrhunskog chefa moći ćete pripremiti i kod kuće

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Tko je ikada upoznao Deniza Zembu i kušao barem jedno njegovo jelo zna da je riječ o posebnom chefu i više nego posebnoj hrani. Svoje kuharsko znanje stekao u Londonu gdje nije došao da postane kuhar, ali je kao student u početku prao tanjure u kuhinji u restoranu. No njegov interes za kuhanje i talent bio je brzo zamijećen i Zembo je krenuo u akciju. Od tada se nije zaustavio, iznenađuje i dalje i smišlja stalno nešto novo, a vrlo je važno spomenuti i njegov restoran Le Mandrać koji je vrlo često bio ispred svog vremena, piše Jutarnji.

Tog utorka našli smo se u Puli opasno zaskočenom burom koja nas ipak nije omela budući da nam je podarila prekrasan dan. Zembo nas je proveo do puske arene gdje smo probali dio maslinovih ulja. "Ulje mi je jako bitno. Ono je važan začin i zato treba s velikom pažnjom birati koje će ići uz koje jelo", kaže on. Nakon kušanih ulja zaputili smo se u Vodnjan kod gospodina Silvana, koji je inače alfa i omega vodnjanske uljare Brist. Zanimljivo je da imaju jednu sortu ulja koja im je ekskluzivna linija rađena od ručno branih maslina sa stogodišnjih stabla vodnjanske buže i pravi je biser njihove uljare.

Zembo je u rekordnom roku izbacio pet jela svako posebno na svoj način, a recepte za tri, koja ćete moći pripremiti i unutar svoja četiri zida, pronađite na Jutarnjem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa