Zbog manjka radne snage potrebni novi modeli stipendiranja

0
Sjednica Gospodarskog vijeća Grada Labin
Sjednica Gospodarskog vijeća Grada Labin

U Maloj vijećnici 18. prosinca održana je sjednica Gospodarskog vijeća Grada Labina. Gospodarsko vijeće Grada Labina kao savjetodavno tijelo gradonačelnika raspravljalo je o mogućnostima novih modela stipendiranja učenika i studenata.

Tema je to potaknuta vremenom u kojem se nalazimo i deficitu radne snage s čime se Labin posljednje vrijeme susreće. Članove gospodarskog vijeća s dosadašnjom praksom i potencijalnim mogućnostima upoznali su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Borjan Batagelj te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Alek Dragojević.

Otvorene su brojne teme te predložene mjere poticanja određenih zanimanja. Budući modeli stipendiranja temeljit će se upravo na zahtjevima tržišta rada, a brojni će se gospodarstvenici uključiti u sam proces stipendiranja.

„Zajednički zaključak svih nas jest taj da kvalitetne ljude želimo vraćati u Labin nakon njihovog školovanja. Konkretne stipendije daljnji korak su koji želimo napraviti te dosadašnji način stipendiranja sve više prilagođavati suvremenim potrebama. Upravo stoga, razgovori s gospodarstvenicima i zajedničko djelovanje doprinose budućim kvalitetnim ulaganjem u našu zajedničku budućnost“, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa