zagreb

Clai predstavio sjajnu Malvaziju Baraciju, a Ipša Malvaziju 2015.

1
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Prošlog utorka u zagrebačkoj vinoteci Bornstein, na događanju pod nazivom Vino & Kino gostovali su istarski vinari koji su predstavili svoje adute, a apsolutni favoriti su Ipšina Malvazija 2015. te Claijev Ottocento bijeli, berba 2015. i nova nježnija Malvazija Baracija 2017, piše Jutarnji.

Tog prohladnog utorka prošetali smo Opatovinom i odlučili svratiti do Bornsteina. Zašli smo u prostrano dvorište skriveno od pogleda javnosti pa produžili stepenicama do vinoteke. Vani ništa nije dalo naslutiti kako je prostor ispunjen do posljednjeg mjesta, a čim smo otvorili vrata ugostio nas je zvonki smijeh i žamor dobro raspoloženih ljudi koji su došli popiti dobru čašu vina, a usput i čuti dvije tri o filmovima koje bi si rado pustili u neko lijeno popodne dobro zašuškani u deku. Naime, koncept pod nazivom Vino&Kino u organizaciji Jelene Bulum održava se svakog prvog utorka u mjesecu, a spaja lijepa vina i dobre filmove za koje je ovog puta bio zadužen Martin Milinković.

Vinske zvijezde ovog puta bila je neskromno mogu reći prava vinska legenda Giorgio Clai sa svojom desnom rukom Dimitrijem Brečevićem te Ivan Ipša, mladi predstavnik istarske vinarije Ipša čija obitelj spada ujedno i u red vrlo cijenjenih uljara. Vrijedno je spomenuti kako od nedavnih uspjeha svakako treba izdvojiti uvrštavanje Clajevog sv.Jakova na Decanterovu listu 10 vina koja trebate probati prije smrti, a Ipšina ulja su petnaesti put zaredom uvršteni u Flos Oli sa sjajnih 97 bodova od maksimalnih 100, izvijestio je Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa