Dodijeljene nagrade Istriana za 2018. godinu

0

Svečanost dodjeljivanja nagrada „Istriana“ za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održala se 14. prosinca u pulskom hotelu Park Plaza Histria.

U kategoriji Kulture dobitnica „Istriane“ je glazbenica i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i u modernu Istru, Elis Lovrić.

Pobjednik u kategoriji Zdravstvo je medicinska sestra prije svega iskusna i educirana, a čitav radni vijek posvećena psihijatrijskim bolesnicima, Oriana Španić.

Dobitnica „Istriane“ u kategoriji Glazba je legenda istarske glazbene scene Lidija Percan.

U kategoriji Sporta nagrada je pripala Darku Raiću Sudaru, bivšem nogometašu i nogometnom treneru.

Čedomiru Ružiću pripala je „Istriana“ u kategoriji Znanost i obrazovanje, za njegov  dugogodišnji prosvjetni rad, gdje od 1996. godine djeluje kao ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin.

Za Gospodarstvo „Istriana“ je pripala Gordani Deranji, uspješnoj  poduzetnici  i direktorici Tehnomonta.

Dodjeli nagrade prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je među ostalim istaknuo da su ključ uspjeha ljudi, koji svojim radom doprinose razvoju kraja i zajednice, te čestitao svim dobitnicima nagrada i poželio svima daljnji uspjeh i napredovanje.

Čestitke nagrađenima, pored gradonačelnika Pule uputio je i istarski župan Valter Flego.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa