Vidikovac, Nova Veruda i Veruda

Novim kružnim tokovima u Puli do veće protočnosti

0
Ulice Rizzijeva i Radićeva u Puli
Ulice Rizzijeva i Radićeva u Puli

U završnoj je fazi izgradnja kružnog raskrižja na križanju Radićeve i Rizzijeve ulice. Ove godine prioritetan zahvat kojim će se povećati razina sigurnosti i protočnosti prometovanja. Vrijedan 4,3 milijuna kuna izvodi se planiranom dinamikom i ukoliko vremenski uvjeti budu odgovarajući završit će se u ugovorenom roku, odnosno do kraja ovog mjeseca. Duljina zahvata obuhvaća oko 280 metara prometne površine s oborinskom odvodnjom  i javnom rasvjetom. U sklopu radova djelomično se rekonstruiraju i prometnice koje se priključuju na to raskrižje koje će imati desne skretače iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici.

Nastavno na izgradnju navedenog kružnog toka sljedeće godina gradit će se kružno raskrižje na križanju Voltićeve i Rizzijeve ulice s pripadajućim dionicama prometnica u dužini od 260 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te dva  autobusna ugibališta. Procijenjena vrijednost investicije  iznosi 4,5 milijuna kuna od čega je u proračunu za sljedeću godinu osigurano 2,1 milijuna kuna.

Još jedno kružno raskrižje planira se na križanju Rizzijeve i obilaznice. U 2019. izvršit će se priprema projekta s ciljem ishodovanja akata za izgradnju. Sva tri kružna raskrižja duž frekventne Rizzijeve ulice riješit će pitanje protočnosti prometovanja u toj zoni. Na području mjesnih odbora Vidikovac i Nova Veruda sljedeće godine uredit će se parkirališta. Za pripremu i izgradnju parkirališne površine s 30-ak parkirališnih mjesta i javnom rasvjetom na Novoj Verudi, na raskrižju Mardeganijeve i Palisine ulice, iz proračuna 2019. godine  izdvojit će se 950 tisuća kuna. Pola milijuna kuna manje, odnosno 450 tisuća kuna izdvojit će se za izgradnju/uređenje parkirališta s javnom rasvjetom na Vidikovcu, točnije u Heiningerovoj ulici te u Piranesijevom prilazu s ukupno 20-ak mjesta.

U sklopu programa održavanja izvršit će se priprema projektne dokumentacije za: postavu javne rasvjete od zgrade vodotornja do Ulice Vidikovac, uređenje Palisine ulice uz rotor i to krajobrazno uređenje i postava urbane opreme, rekonstrukciju postojećeg dječjeg igrališta u Krležinoj ulici, uređenje parkirališne površine u Banovčevoj ulici i drugo. Između ostalog sanirat će se stube koje spajaju Krležinu ulicu i Ulicu Veruda.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa