Grad Umag tradicionalno obilježio Mjesec borbe protiv ovisnosti

0

Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga i ove su godine obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti, s tendencijom osvješćivanja mladih, ali i šire javnosti uopće, o problemima koje ovisnosti za sobom nose. Ovogodišnji je program uključivao predstavu #Generacija za školarce, kao i tradicionalni odbojkaški turnir.

U umaškoj kazališnoj dvorani je 30. studenog organizirana predstava #Generacija koja se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života, obzirom na činjenicu kako nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu te je stoga danas normalno voditi svojevrstan paralelni život na društvenim mrežama.

#Generacija, predstava namijenjena 6., 7. i 8. razredima osnovnih škola s područja Grada Umaga, promatra stvarnost u kojoj je ljudska interakcija uživo sve rjeđa. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija, u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću, utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama. Režiju ove izvanredne predstave potpisuje Tina Hofman, tekst i dramaturgiju Nina Horvat, a igraju Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak.

Predstavom #Generacija Teatar „Tirena“ nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. 8. prosinca u školskoj sportskoj dvorani je održano sedmo izdanje odbojkaškog turnira pod nazivom „Ti biraš: izaberi život! - La vita è una scelta: sceglila!“.

Turnir su službeno otvorili gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, a prisutni su bili i zamjenik gradonačelnika Ivan Belušić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc te načelnik Policijske postaje Umag Tomislav Rajković.

Na turniru je sudjelovalo devet ekipa, od kojih Grad Umag, umaški vrtići „Duga“ i „Girotondo“, OŠ Marije i Line, Komunela d.o.o., Dom „Atilio Gamboc“, Javna vatrogasna postrojba, Policijska postaja Umag te Policijska uprava istarska. Treće je mjesto osvojila ekipa Osnovne škole Marije i Line, drugoplasirana je ekipa Grada Umaga, koja na žalost nije uspjela zadržati prošlogodišnji prijelazni pehar, a isti je ove godine otišao za Pulu, ekipi Policijske uprave istarske.

Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga svake godine nizom aktivnosti obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti ne bi li osvijestili građane te utjecali na prevenciju pogrešnih odluka koje bi mogle dovesti do bilo koje vrste ovisnosti. A, edukacija i sport svakako predstavljaju najsnažnije oružje protiv ovisnosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa