HNS: U Istri izgrađeno 12 stanova za mlade

0
Slavko Fornažar, Zvonko Liović i Enver Kasa
Slavko Fornažar, Zvonko Liović i Enver Kasa

U Puli je 6. prosinca u prostorijama Hrvatske narodne stranke održana tiskovna konferencija u organizaciji istarskog HNS-a, na kojoj je podastrt svojevrstan presjek djelovanja i politika HNS-a na području Istre. HNS je ulaskom u vladu preuzeo odgovornost za resore koji neposredno utječu na živote naših građana, a to su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Dakako, procesi obrazovne reforme, energetske učinkovitosti, poticajna stanogradnja, te subvencionirano kreditiranje uvelike poboljšavaju kvalitetu života svih građana Istre, a na što su se na današnjoj press konferenciji osvrnuli lideri istarskog HNS-a, predsjednik ŽO HNS-a, Zvonko Liović, te potpredsjednici Slavko Fornažar i Enver Kasa.

„Obrazovna reforma svakako je jedan od najvažnijih i najuspješnijih projekata za koji je HNS preuzeo odgovornost unutar svojih resora u Vladi. Da je tomu tako govori i činjenica da je Europska komisija pohvalila reforme u obrazovanju. Od slijedeće školske godine slijedi frontalno uvođenje obrazovne reforme u sve škole, te je u tu svrhu, zahvaljujući HNS-u u proračunu za slijedeću godinu osigurano dodatnih 500 milijuna kuna.“, rekao je Enver Kasa, potpredsjednik ŽO HNS-a Istre, te naglasio kako je za nabavku tableta za tri škole u Istri koje su ušle u eksperimentalnu fazu reforme utrošeno preko 350.000 kuna“.

„Poticajna stanogradnja i subvencionirani stambeni krediti nisu programi koji osiguravaju stan ili kuću, već to su projekti koji osiguravaju domove za naše obitelji kako bi ostali u Hrvatskoj, doprinoseći tako svojoj sredini i domovini.“, zaključuje potpredsjednik ŽO HNS-a Istre Slavko Fornažar i nastavlja „Tijekom mandata ove vlade u Istri je izgrađeno 12 stanova za mlade obitelji i tu nećemo stati. U planu je izgradnja novih 1000 stanova, između ostalog i na području našeg poluotoka. Nadalje, putem subvencioniranih stambenih kredita postižemo da mladi ostaju u Hrvatskoj jer imaju priliku stvoriti svoj dom. Do danas je pristiglo više od 3000 zahtjeva za subvencionirano kreditiranje, a od tog broja 91 zahtjev stigao je iz Istarske županije.“

„Ponosni smo na rad ministarstava koje vode ministri HNS-a, kao i na rad 16 HNS-ovih vijećnika koji djeluju kroz jedinice lokalne i regionalne samouprave Istarske županije, te koordiniraju rad Ministarstava, Gradova i Općina, kao i komunalnih, te gradskih poduzeća.“, naglasilo je prisutnim novinarima Zvonko Liović predsjednik HNS-a Istre i dodao kako je cilj HNS-a osigurati jednakost razvoja svih dijelova Istre bez obzira gdje je HNS na vlasti, ili je u opoziciji.

„Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja kroz programe smanjenja potrošnje energije u stambenim zgradama, te u zgradama javnog sektora u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave realiziralo je 88 projekata u vrijednosti od 151,8 milijuna kuna, od čega je putem bespovratnih sredstava iz EU osigurano 58,2 milijuna kuna.“, zaključio je Liović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa