Novi album Bruna Krajcara: 'Pozitiva je moj stav prema životu' (video)

0
Bruno Krajcar (foto: Facebook)
Bruno Krajcar (foto: Facebook)

U pulskoj katedrali će se 7. prosinca s početkom u 20 sati održati tradicionalni, 7. po redu adventski koncert Bruna Krajcara i njegovih gostiju. Ciklus koncerata počeo je prije sedam godina u muzejsko – galerijskom prostoru Sveta srca, da bi se nakon dva izdanja preselio u pulsku katedralu. Koncerti su zajedničkom inicijativom poznatog pulskog novinara Danela Sponze i Bruna Krajcara jako dobro primljeni kod pulske publike koja svake godine dolazi u velikom broju čime je ovaj koncert postao neizostavni dio adventa u Puli.

Koncepcija koncerata je da domaćinu, pulskom skladatelju i kantautoru Brunu Krajcaru dolaze kolege glazbenici i glazbenice s kojima je on surađivao, tj. kojima je pisao pjesme.Tako su do sada nastupili Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, Sestre Husar, a prošle godine i glazbena diva Tereza Kesovija kojoj je na posljednjem Porinom nagrađenom albumu, upravo Krajcar skladao dvije pjesme.

Ove godine Brunu će se priključiti poznata zagrebačka kantautorica Lea Dekleva s kojom je Bruno prije dvije godine snimio duet s kojim su nastupili na međunarodnom festivalu Chansone s pjesmom Igračka vjetrova, Tina Ujevića, a koju je Krajcar uglazbio. Ta se pjesma nalazi i na novom albumu „Pozitiva“ koji će dan kasnije biti predstavljen u pulskom kinu Valli u glazbeno – vizualnom programu pod nazivom „Moje pjesme, moj film“. Upravo danas svoj 71. rođendan proslavio bi Oliver Dragojević, A i Lea i Bruno za našu najveću glazbenu legendu pisali su pjesme, pa će i to biti prilika da djelić koncerta posvete i njemu u čast.

Unikatan zvuk, vrhunski aranžmani

U subotu, 8. prosinca s početkom u 11 sati, održat će se glazbeno – vizualni program pod nazivom Pozitiva - Moje pjesme, moj film. Hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar predstaviti će novi album s deset autorskih pjesama. Razgovor s autorom i njegovim brojnim gostima popratit će projekcije glazbenih spotova.

Novi album Brune Krajcara "Pozitiva" donosi deset autorskih kompozicija koje obiluju čitavim spektrom pozitivnih emocija. "Pozitiva" dolazi iz pera jednog od najplodnijih hrvatskih autora (surađivao s brojnim izvođačima: Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Marko Tolja, Alen Vitasović, Putokazi, Edin Karamazov, Vlatko Stefanovski, Stjepan Hauser, Ana i Viktor Vidović, Tedi Spalato, sestre Husar, Bobby Solo, Arsen Dedić, Tamara Obrovac...), koji je poznat po jedinstvenom glazbenom rukopisu. Novim se albumom predstavlja pjesmama u kojima nam se dušom pjesnika ispovijeda, otkrivajući svoju intimu i emocije, u kojima se zrcali njegova ljubav prema Stvoritelju, djeci, ženi, obitelji...

Brunin unikatan zvuk, vrhunske aranžmane, iznimno inteligente tekstove te emociju albuma, izvrsno je opisao njegov kolega, Alfi Kabiljo: "Pozitiva je za mene primjer bezvremenskoga hita i izvrstan lijek protiv lošeg raspoloženja i depresije. Kad sam Brunu upoznao negdje u srcu Istre i slušao njegove originalne pjesme, odmah sam znao da je to ogroman talent koji ima potencijal da napravi veliku karijeru. Zvao sam neke značajne kolege i podsjetio da Istra ima novu buduću zvijezdu, koja zrači originalnošću i osobnošću. Imao sam pravo; on je danas vrhunski skladatelj, kantautor, tekstopisac, aranžer, pijanist, organizator, gastro i vino znalac te nadasve pravi “zabavljač” - što znači da je u vrhu estrade, ne samo u našoj regiji, nego i mnogo šire. Njegova originalnost uspostavlja ga kao vanserijskog majstora popularne glazbe. Album "Pozitiva" je još jedan dokaz i želim mu dobar uzlet.".

"'Pozitiva' izražava moj stav prema životu. Svaku životnu situaciju možemo sagledati iz različitih perspektiva. Odabrao sam pozitivnu stranu, stranu dobra te želim potaknuti ljude da se raduju svakom darovanom trenutku, da stanu na stranu dobra kako bi im život bio lijep. Sve najljepše u životu dobili smo besplatno, osvijestimo li to i najobičniji dan postat će najljepši dan. I zato samo 'Pozitiva' jer pozitiva je odluka, odluka svakog od nas." - kaže Bruno Krajcar.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, njeguje jedinstven glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo - univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. U bogatoj karijeri objavio je osam albuma te brojne singlove i videospotove, a među brojnim nagradama spomenut ćemo samo neke - dobitnik je strukovne nagrade „Status“ (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini, godišnje nagrade Hrvatskog društva skladatelja Milivoj Koerbler za 2007. godinu, dvije nagrade „Porin“ (2008. i 2016. godine) za najbolji etno album te nagrade „Istriana“ za najglazbenika Istarske županije za 2009. godinu. Video s Youtubea pogledajte u nastavku.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA