Emil Daus ulazi u Sabor umjesto Borisa Miletića

4
Valter Flego i Emil Daus
Valter Flego i Emil Daus

Emil Daus, IDS-ov načelnik Općine Cerovlje i predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine, zamijenit će u Saboru Borisa Miletića. Odlučeno je to na sjednici Savjeta stranke 5. prosinca, a Daus će umjesto predsjednika IDS-a u saborsku klupu najvjerojatnije sjesti na početku iduće sjednice Sabora, koja bi trebala početi početkom iduće godine.

Da bi Daus mogao umjesto Miletića u Sabor naš je portal pisao još u siječnju 2016. godine, no tada su se navodno pobunili, najprije članovi Zajednice podružnica IDS-a Puljštine koji su smatrali da to mjesto pripada njima, a potom i članice Kluba žena IDS-a. 

O Dausu kao mogućem zastupniku u IDS-u se počelo razmišljati kada su shvatili da im treba netko tko će u medijskom prostoru nadomjestiti Damira Kajina. Miletić, Sponza i Demetlika su kvalitetni zastupnici, ali medijski neatraktivni, pa njihove saborske rasprave rijetko dopiru do nacionalnih televizija. Kao bivši radijski voditelj Daus je u tom pogledu puno elokventniji, ima prepoznatljiv naglasak središnje Istre pa je dobar 'materijal' za novog IDS-ovog 'pučkog tribuna'. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa