U Medulinu predstava 'Ljubavna pisma Staljinu'

0

Posljednja predstava u sklopu Kazališne jeseni u Općini Medulin održava se u petak 7.12.2018. godine, u Mulitmedijalnom centru Općine Medulin s početkom u 19 sati. „Ljubavna pisma Staljinu“, Juana Mayorge a u produkciji Kazališta Planet Art, kazališni je komad koji u Medulin dolazi tek mjesec dana nakon premijere u zagrebačkoj Gavelli. Režiju potpisuje Saša Broz, pomoćnik redateljice i scenograf u predstavi je Marko Torjanac, kostimografiju potpisuje Đurđa Janeš, a glume Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac. Za izbor glazbe zaslužan je Milorad Stranić, za oblikovanje svjetla i zvuka Damir Rončević, dizajn potpisuje Tomislav Veltruski, footograf je Mladen Pobi, a snimatelj Hrvoje Felbar.

Ovaj kazališni komad vraća nas u Sovjetski savez tridesetih godina prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana „Majstor i Margarita“ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela zbog čega se obraća Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Potom… jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin, osobno.

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina. Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada jednako kao i danas. Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost. Ulaz je kao i uvijek slobodan za sve posjetitelje.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa