Nevjerojatna računica Uprave: Uljanik za spas treba 1,3 milijarde eura

0

Ministru gospodarstva Darku Horvatu Uprava Uljanika na čelu s predsjednikom Emilom Bulićem danas dolazi s prijedlogom programa restrukturiranja usuglašenog s Dankom Končarom, potencijalnim strateškim partnerom odabranog još za bivše uprave, piše Poslovni.

Naznake novog programa imali su prilike čuti i Uljanikovci iz redova sindikata i njihovih predstavnika u NO-u, koji su prisustvovali sastanku Končara i Uprave, a glavna novina koju su imali prilike čuti od Končara je da bi država trebala vlasnički preuzeti većinski udjel u Uljaniku. Budući da je ulazak Končara u škver predviđen odlukom skupštine upravo dokapitalizacijom u novcu u iznosu od najmanje 180 do 302 milijuna kuna, nameće se zaključak da bi zapravo država trebala osigurati svježi kapital, a iz onoga što se čulo na sastanku u Puli, Končareva je namjera sudjelovati kroz vlastiti doprinos unosom 25 milijuna eura, što uključuje i potraživanja za pozajmice za isplatu plaća prije nekoliko mjeseci.

U međuvremenu procurila je nevjerojatna brojka o novom iznosu troška restrukturiranja Uljanika, a službeno će se potvrdu njezine točnosti čuti nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu gospodarstva. Više izvora navodi kako je u mjesec dana prema novom konceptu, kojeg je razradio Bulić trošak udvostručen, pa bi ukupno za spašavanje trebalo 1,3 milijarde eura. Na tom tragu je prije tjedan dana nakon sastanka s Bulićem i ministar Horvat iznio brojku od 660 milijuna eura koje bi sa svoje strane trebala osigurati država, što držeći se briselskog principa da svaka strana, partner i država, osiguravaju jednak udjel, potvrđuje novu vrijednost, javlja Poslovni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa