spasio ga kirurg iz srbije

Dječaku (14) iz Poreča je kroz nos curila tekućina iz mozga (video)

1
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Kroz mali otvor na lubanji kraj sinusa curila mi je moždana tekućina. Zbog toga sam imao dva puta bakterijski meningitis te dvije teške operacije glave u Hrvatskoj. Iako su liječnici u Hrvatskoj dali sve od sebe kako bi mi pomogli, nažalost, nisu uspjeli, pa je moja mama svugdje tražila način da mi pomogne. Sad sam zdrav i sretan, ma najsretniji, zahvaljujući najprije mojoj majci, piše 24sata.

Počinje tako svoju dirljivu priču Alen Berić (14) iz Poreča. Njemu je tekućina iz mozga curila kroz nos još dok je bio novorođenče. Život mu je visio o koncu punih 14 godina, a na kraju mu je pomogao neurokirurg iz Srbije, dr. Dragan Savić. Alenova dijagnoza je kraniosinostoza. To je kongenitalni defekt kod kojeg se prerano zatvaraju šavovi između kostiju lubanje, što dovodi do različitih deformacija oblika lubanje. Zbog svog stanja Alen 14 godina nije bio poput svojih vršnjaka.

- Uglavnom sam zbog prehlada morao biti kod kuće - prisjetio se i dodao da mu je život doslovce stao na 14 godina.

Sve to vrijeme ovaj hrabri dječak nije mogao uživati u sportu, igri s vršnjacima, vožnji biciklom i drugim dječjim igrama. Dječak koji se nije prestajao smijati tijekom našeg posjeta prvu operaciju prošao je kad je imao samo tri mjeseca.

- Nakon toga primijetili smo curenje prozirne tekućine, što je bio likvor. Mi to nismo u početku znali. Liječnici su mislili da je alergija te smo prošli razne alergo testove. Kad to nije donijelo rezultata, liječili smo prehladu, pa virozu, pa opet alergije... I dalje je tekućina curila, a mi se vrtjeli u krug - sa suzama u očima prisjeća se bolnih trenutaka Alenova mama Fadila (46). 

Dodaje kako je Alen s tri godine dobio prvi bakterijski meningitis, a lije čnici još ni tad nisu znali da mu curi likvor. - Drugi meningitis dobio je s osam godina i imao je dvije operacije glave. Oba puta kad je dobio meningitis, pao je u komu na nekoliko sati - ističe Alenova mama Fadila.

Osim što je dječaku cijelo vrijeme “curio nos”, imao je jake glavobolje, vrtoglavice, malaksalost, nesanicu, slabije je jeo... Često je zbog bolesti izostajao iz škole. - Četrnaest godina nisam se igrao i sad ću sve nadoknaditi - uzbuđeno kaže Alen, dnosi 24sata na čijim stranicama pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa