Miletić oštro po Plenkovićevoj vladi zbog odbijanja 34 IDS-ova amandmana

1
Boris Miletić na sjednici Sabora
Boris Miletić na sjednici Sabora

„Odbijanjem svih amandmana Kluba IDS-a, PGS-a i RI-a na Prijedlog državnog proračuna za 2019. godinu Vlada je pokazala nepoštivanje, nerazumijevanje i nebrigu prema svim građanima Istre, Liburnije, Rijeke i Kvarnera“, istaknuo je danas u Saboru predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Naime, IDS je uputio čak 34 amandmana, ukupne vrijednosti 805,3 milijuna kuna, na Prijedlog proračuna za prijeko potrebne kapitalne projekte u javnoj infrastrukturi, obrazovanju, zdravstvu i skrbi za starije. Amandmani su redom odbijeni od strane vladajuće većine bez uvjerljivih obrazloženja.

Predsjednik IDS-a je naglasio da su amandmani IDS-a bili plod brojnih konzultacija sa svim gradovima i općinama naše regije te da su vjerno oslikavali svakodnevne potrebe građana Istre, Rijeke, Liburnije i Kvarnera.

- Svjesni proračunskih ograničenja Republike Hrvatske, uputili smo isključivo realne i provedive amandmane s ciljem da zadržimo postojeće standarde i krenemo s prijeko potrebnim infrastrukturnim projektima, istaknuo je Miletić dodajući da se tim amandmanima IDS htio izboriti da država ulaže u Istru dio sredstava koja su stvorena upravo u našoj regiji.

Danas, naglasio je Miletić, kada Istra svake godine ostaje bez gotovo jednu milijardu kuna viška koje idu u državnu blagajnu, mi smo prisiljeni tražiti od države izgradnju i nadogradnju škola, vrtića, lukobrana, domova zdravlja i domova za starije i nemoćne osobe diljem Istre.

- Naši sugrađani s punim pravom očekuju kvalitetnije usluge te da  im se kroz realizaciju razvojnih i infrastrukturnih projekata barem djelomično vrati višak koji su uplatili. Međutim, Vlada HDZ-a i HNS-a je odbijanjem naših amandmana poslala poruku da se rad ne isplati jer središnja vlast raspodjeljuje  proračunska sredstva po potpuno nejasnim kriterijima i pri tom uvijek, ali baš uvijek, zakida istarske općine i gradove, napomenuo je Miletić.

Predsjednik IDS-a je zaključio da takav pristup HDZ-a i HNS-a prema Istri neće obeshrabriti IDS da se i dalje bori za pravedniju raspodjelu javnih sredstava, posebice prema građanima naše regije koji su daleko najviše zakinuti.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa