Sponza u saboru:

Ovo što se radi u Saboru je diskriminacija prema Istranima

0
Giovanni Sponza, Boris Miletić i Tulio Demetlika
Giovanni Sponza, Boris Miletić i Tulio Demetlika

Saborski zastupnik Giovanni Sponza zatražio je u Saboru stanku u ime Kluba IDS-a kako bi ukazao na nepravednosti u prihvaćanju amandmana na državni proračun za 2019.

- Vladajući su se pozitivno izjasnili na amandman broj 99 koji se tiče obrazovanja i školstva, kojeg su sami predložili. Amandman jest usvojen, a kad je Klub IDS-a ranije tijekom dana predložio amandmane koji se također tiču obrazovanja i školstva, oni svi su redom odbijeni s obrazloženjem da ih je nemoguće ostvariti. 

Naime, Klub IDS-a je predložio samo na području obrazovanja i školstva više od 9 projekata, a ukupno je uputio 34 amandmana u iznosu od 805 milijuna kuna.

- Kad bi to računali u postocima, svi naši amandmani iznose 0,6 posto u odnosu na ukupni iznos proračuna, istaknuo je Sponza dodajući:

- Građani Istre svake godine uplaćuju svojim radom i ostvarenim dohotkom jednu milijardu kuna više u državni proračun i time smo uvijek iskazivali i uvijek iskazujemo solidarnost prema onim područjima gdje je uistinu potrebna pomoć.

- Međutim, kad poput prošle ili ove godine tražimo amandmane koji se tiču školstva, zdravstva, znanosti ili infrastrukture, kada tražimo amandmane koji se tiču naše djece, naših umirovljenika niti jedan naš prijedlog nije odobren, naglasio je Sponza zaključivši: - Sad s punim pravom, bez da se itko uvrijedi, pitam se da li ovo što se radi diskriminacija prema građanima Istre?

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa