Dođite na Smotru mladog maslinovog ulja Kanfanarštine!

0
S jedne od prijašnjih smotri
S jedne od prijašnjih smotri

U subotu 1.12. u Domu mladih u Kanfanaru održat će se 3. Smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine na kojoj će se predstaviti maslinova ulja 34 prijavljenih izlagača s područja općine. Smotra, kojoj je cilj poticati maslinarstvo i proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja na području Općine Kanfanar, i svojim programom nastoji izlagače i posjetitelje educirati o maslinarstvu i značaju maslinovog ulja za ovo podneblje.

Tako će se odmah po otvaranju smotre održati edukacija o aktualnostima u maslinarstvu u 2018. godini, a nakon nje krenut će vođena degustacija maslinovih ulja tijekom koje će svi zainteresirani, pod vodstvom stručne osobe, moći saznati kako se pravilno kuša maslinovo ulje i što se sve ocjenjuje kod njegova okusa.

Prije samog proglašenja rezultata i pobjednika ovogodišnje smotre, analizirat će se rezultati postignuti kod kemijske i organoleptičke analize uzoraka na razini općine. Smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine počet će u 17 sati u subotu, a ova je manifestacija ujedno i uvertira u druga zanimljiva događanja koja slijede u prosincu u Kanfanaru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa