Naš urednik na koncertu kultne grupe Mudhoney (foto)

0
Mudhoney u klubu Močvara u Zagrebu
Mudhoney u klubu Močvara u Zagrebu

Počelo je s 'Into The Drink', a završilo s 'Hate The Police'. Američki grunge noiseri Mudhoney priredili su 24. studenog na koncertu u zagrebačkoj Močvari svirački i pjevački uigranu, turbo-energičnu predstavu, vremensku mašinu za povratak u gitarske osamdesete i devedesete, kad je alternativa podrazumijevala čudnovati miks introspekcije i društvene kritike. A ispod stagea, svi koji su došli, došli su zbog benda. Netko doduše i da zadovolji bolju polovicu. Ali padobranaca nije bilo.

Moram priznati da mi noviji opus Mudhoneya nije pretjerano poznat. Tipični Mudhoney za potpisnika ovih redaka je onaj s prijelaza iz osamdesete u devedesete, ali za divno čudo svi su dobro prihvaćali i stvari iz 2000-ih godina. Naravno, najveća euforija stvarala se za vrijeme starih stvari poput 'Sweet Young Thing Ain Sweet No More', 'Who Are You Driving Now', 'Touch Me I'm Sick' i slične... Nekako je mlako primljena 'Kill Yourself Live' s novog albuma Digital Garbage, što je prava šteta jer je riječ o maštovitom i urnebesno smiješnom poigravanju s raznoraznim influencerima te biznisom koji eksploatira anonimce spremne na masovno (samo)sramoćenje putem medija.

A i provokativna scena selfija Rimljana s razapetim Isusom u video spotu, posljednja večera u kojoj apostoli vade laptope ili oznaka 'skip ad' za koju tek  kasnije shvatiš da je dio videa, a ne Youtube platforme, nešto su što se mora pogledati. Mudhoney su u Zagrebu dali sve od sebe, a i publika im je odvratila jednako iskreno i energično; računajte na nas, poručili su si uzajamno. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa