Pula Boat Fair: Predstavljena brodica izrađena od recikliranog materijala

0
Ekološka brodica
Ekološka brodica

Pula Boat Fair, treći po redu Međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme i brodova ove je godine, prigodno, otvoren uz more, u marini Veruda, kako je rekao organizator Livio Bolković, jednoj od ljepših i uređenijih u državi.

Uz mnoštvo uzvanika i posjetitelja, otvorenju Sajma prisustvovali su direktorica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, predsjednik županijske skupštine Dino Kozlevac, potpredsjednik HGK za regionalni razvoj Šime Vidulin, pomoćnik ministra mora Perica Šolić i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Jasna Jaklin Majetić, Boris Miletić, Šime Vidulin, Dino Kozlevac i Perica Šolić
Jasna Jaklin Majetić, Boris Miletić, Šime Vidulin, Dino Kozlevac i Perica Šolić

Miletić je kazao kako je Grad pomogao održavanje ovog sajma što ga iznimno raduje: „Pula ima mnogo simbola, osim Arene tu je i brodogradnja. Simbioza pulskih brodogradilišta omogućila je rad i razvoj grada i upravo je to velika šansa za njegov razvoj čemu itekako doprinose vrijedni ljudi“, izjavio je Miletić uz napomenu da se Pula mora približiti moru kako bi se i dalje razvijala, a čemu doprinosi i ovaj sajam koji će grad, obećao je Miletić, i nadalje podržavati.

Treći Pula boat fair otvorio je Šolić uz napomenu da Hrvatska bilježi porast broja jahti i brodica na obali što itekako ide u prilog održavanju Sajma u Puli.

Među izlagačima svakako valja izdvojiti Puljanina iz tvrtke Morana, Aleksandra Goričkog koji je predstavio električnu barku napravljenu od recikliranog materijala čija je vrijednost 40.000 kuna.

„U potpunosti je ekološki izrađena, sastoji se od tzv. alkaten cijevi, a za njezinu izradu nije korištena čak ni farba“, rekao nam je gorički i uz smijeh dodao: „Ovo je najmanja, ali najbolja brodica na Pula Boat Fairu!“

Njegova brodica ima CE certifikat koji zahtijevaju propisi Europske Unije, a namjerava je iznajmljivati za školu jedrenja, izlete, rekreaciju…  Osim na električni motor i bateriju, ukoliko ima vjetra, može se njome upravljati i na jedro.

„Riječ je o inovaciji, jednom od rijetkih hrvatskih proizvoda koji se predstavljaju na ovogodišnjem Pula Boat Fairu“, rekao nam je Gorički na kraju.

Pula boat fair traje do subote, 20. listopada, od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna. Na sajmu se predstavlja 120 izlagača i 250 tvrtki. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Otvorenju je prisustvovalo mnoštvo posjetitelja
Otvorenju je prisustvovalo mnoštvo posjetitelja

Aleksandar Gorički: Imam najmanju, ali najbolju brodicu na Pula Boat Fairu
Aleksandar Gorički: Imam najmanju, ali najbolju brodicu na Pula Boat Fairu

Marina Veruda idealno je mjesto za održavanje Pula boat faira
Marina Veruda idealno je mjesto za održavanje Pula boat faira

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa