Boćari Istrijane osvojili broncu u Poreču

0

Ekipa 'Istrijane' u sastavu Sabina Brezac (Valbandon), Marina Relić (Kanfanar), Adriano Stihović (Lindar) i Robert Raste (Pula), osvojila je 3. mjesto (broncu) na upravo održanom državnom prvenstva u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Poreču u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.

Nažalost, samo jedna izgubljena utakmica bila je dovoljna da brončana ekipa 'Istrijane' 'završi' na 3. mjestu. Inače je Ekipa BKOSIŽ 'Istrijana' sedam puta do sada nastupila na državnim prvenstvima za ekipe i s istih u Istru/Pulu donijela šest medalja: broncu iz Poreča 2012., broncu iz Poreču 2014., srebro iz Vodica 2015., zlato iz Poreča 2016., zlato iz Poreča 2017. i broncu iz Poreča 2018. godine.

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja. Na prvenstvu se natjecalo osam nacionalnih Ekipa. Čestitamo brončanoj Ekipe 'Istrijane', uz želje za još mnogo sličnih rezultata! U privitku dostavljamo i dio fotografija sa održanog prvenstva u Poreču.

Nakon ovog prvenstva, Klub broji 167 pehara/medalje (1, 2 i 3 mjesta) od svog postojanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavlja dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom. Sada nakon završenog prvenstva slijedi sudjelovanje na nacionalnom turniru u Velikoj gorici 08. prosinca 2018. godine, te završno natjecanje u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije, gdje dvoje naših najboljih boćara (Komar i Osmanović) odlaze u Dubai (UAE) na otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom od 14.-21. prosinca, čime se ujedno i službeno završava boćarska sezona 2018.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa