sukob u barbanskom vijeću

Vale: Međusobna suradnja, uvažavanje i poštovanje nemaju alternativu

0
Monika Udovičić i Aleksa Vale
Monika Udovičić i Aleksa Vale

Nakon što se jučer o smjeni IDS-ovog predsjednika Vijeća Barbana oglasio načelnik Dalibor Paus (IDS), danas je stiglo i priopćenje barbanskog vijećnika HDZ-a Alekse Vale. Prenosimo ga u nastavku u cijelosti.

"S obzirom na osnovani interes javnosti i medijske napise koji su već objavljeni oko krize većine u Općinskom vijeću Općine Barban, moju moralnu obvezu kao člana predstavničkog tijela Općine Barban, prvenstveno prema mojim sumještanima i kolegama, želim prije svega demistificirati trenutnu situaciju te naglasiti kako ni jedna politička opcija ne polaže prava na veto o predsjedavanju Općinskim vijećom Općine Barban te osporavanje tuđih zakonskih prava.

Uoči i tijekom lokalnih izbora 2017. godine kao kandidat HDZ-a za načelnika Općine Barban i nositelj liste HDZ-a za Općinsko vijeće Općine Barban, isticao sam i naglašavao kako je upravo suradnja svih politički dionika preduvjet razvoja društva i prostora.

Prijedlogom kluba Vijećnika SDP-a o razrješenju predsjednika Općinskog vijeća Općine Barban ušli smo u jednu blagu krizu većine. Kriza je kulminirala neprihvatljivim istupom kolege vijećnika IDS-a te se postavilo pitanje opstojnosti temeljnih civilizacijskih dosega, stoga smo u dogovoru s kolegama iz SDP-a odlučili suprotstaviti se nedoličnim postupcima i preuzeti odgovornost za Općinu Barban.

Kao čovjeka i člana predstavničkog tijela Općine Barban žaloste me pokušaji diskreditacije, narušavanje ugleda i časti s ciljem nametanja mišljenja i ostvarenja političkih ciljeva, što je posve neprihvatljivo društvenim dosezima današnjice. Također, žaloste me medijske izjave načelnika Općine Barban koje predstavljaju nametanje mišljenja i povredu vlastitog djelokruga s obzirom da je on predstavnik izvršne vlasti te sukladno Zakonu, Statutu i Poslovniku nema ovlasti nad Općinskim vijećem. Načelnik nažalost nije odolio javnom diskreditiranju članova Općinskog vijeća koji nisu članovi IDS-a, uz očekivani izostanak zahvale za sve odluke koje je Općinsko vijeće Općine Barban, gotovo jednoglasno, usvojilo na njegov prijedlog i aktivno surađivalo oko svih temeljnih pitanja važnih za Općinu Barban.

Načelnik zastupa Općinu Barban i sve nas koji živimo na području općine sukladno Zakonu te bi se na isti način trebao odnositi prema svim članovima Općinskog vijeća bez javnog diskreditiranja vijećnika HDZ-a i SDP-a. Ističem, kako su sve odluke ovog saziva Općinskog Vijeća Općine Barban donesene gotovo jednoglasno te da su svi vijećnici time pokazali suodgovornost u razvoju Općine Barban a moja je želja da se to nastavi i u budućnosti.

Zaključno, zahvaljujem se svim članovima Općinskog vijeća Općine Barban, posebice iskazujem poštovanje onima koji nisu sudjelovali u diskreditacijama i diskriminacijama te apeliram kako naša zadaća nije bavljenje samima sobom već Općinom Barban.", zaključuje Aleksa Vale u priopćenju.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA