U Raši se zapalio stan: vatru uočila prijateljica stanara

0

U stanu na drugom katu u višestambenoj zgradi na adresi Liburnijska 18 u Raši, preko puta uprave bivše Prvomajske, 14. studenog oko 17.15 sati izbio je požar. U stanu inače u podstanarstvu živi četveročlana obitelj, ali u trenutku izbijanja požara nitko od njih nije bio u stanu, već je vatru primjetila njihova prijateljica koja je ušla u stan. S obzirom da nema mobitel, žena je alarmirala susjede kako bi netko od njih nazvao 112, pa je dojava o požaru do vatrogasne postaje došla s nekoliko minuta zakašnjenja, u 17.25 sati.

Jedna vatrogasna kola odmah su otišla na gašenje, potom je pozvan i dežurni vatrogasac, a nakon nekoliko minuta i pričuvni vatrogasci, pa je na gašenju sveukupno bilo angažirano sedam vatrogasaca JVP Labin s tri vatrogasna vozila. Zbog opasnosti od dima na mjesto požara došla su i jedna kola Hitne medicinske pomoći.

Požar je ugašen u 18.30 sati, ali su vatrogasci i nakon toga ostali dežurati u stanu. Vatra je planula u ostavi površine dva i pol puta četiri metra u kojoj su stanari, navodno, držali razne stvari od hladnjaka do mikrovalne pećnice. Sve stvari u toj prostoriji u potpunosti su izgorjele kao i dio potkrovlja iznad nje.

Policija je 15. studenog izvijestila da u požaru nitko nije ozlijeđen, ali je nastala veća materijalna šteta. Požar je izbio u stanu na prvom katu, na zasad neutvrđen način, a u požaru su u potpunosti izgorjele dvije sobe, izvjestila je policija. Uskoro će se obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok. Materijalna šteta, koja je nastala 32-godišnjaku, 54-godišnjakinji i 45-godišnjakinji procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa