Suradnja Aminessa i fakulteta

Okusi su dio doživljaja kojeg će gost ponijeti sa sobom

0

Tijekom dvodnevne stručne edukacije u novigradskom hotelu Aminess Maestral poznati chef David Skoko je studentima opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te članovima Aminess gourmet tima otkrio tajne i podijelio korisne savjete za pripremu vrhunskih specijaliteta. Gostovanje chefa Skoke dio je programa cjeloživotnog obrazovanja specijalista odjela hrane i pića pod vodstvom prof.dr.sc. Slobodana Ivanovića.

„Okusi su dio doživljaja kojeg će svaki gost ponijeti sa sobom kao uspomenu, stoga je važno da priprema i prezentacija hrane budu na zavidnoj razini. Primarni cilj ovih predavanja i praktičnih savjeta upravo je to - približiti budućim stručnjacima F&B-a što zapravo znači kuhati, prezentirati hranu, ali i važnost korištenja namirnica lokalnih proizvođača kako bi ponuda bila još posebnija. Savršen će specijalitet uvijek biti najbolji ambasador kvalitetnog rada svih odjela hrane i pića”, izjavio je David Skoko.

Ovim susretom chefa Skoke s budućim specijalistima hrane i pića, Aminess hoteli i kampovi još jednom potvrđuju kvalitetnu suradnju s obrazovnim institucijama koje u svojim školskim programima pridaju veliku važnost praktičnoj nastavi, sve u svrhu što bolje pripreme vodećeg kadra za poslovne izazove koji slijede. Ovakve suradnje u Aminessu su uvijek dobro prihvaćene, jer se tema obrazovanja i praktičnog rada uspješno njeguje već dugi niz godina kroz razrađen plan stručnih edukacija za usavršavanje vještina, radionicama i suradnjom s renomiranim chefovima iz raznih F&B područja.

„Drago mi je da već drugu godinu nastavljamo suradnju s Davidom Skokom i Aminessom na edukaciji sada već osme generacije specijalista odjela hrane i pića. Ovakvim se edukacijama na najbolji način njeguju kultura i prezentacija gourmet proizvoda, kao i poslovanje svakog pojedinog objekta koji na svoj zasebni način predstavlja destinaciju. Od F&B voditelja, konobara, barmena pa sve do kuhara, svatko ima priliku doprinijeti uspješnosti predstavljanja destinacije kroz kvalitetnu prezentaciju eno-gastronomskog proizvoda. Postoji samo jedan ključ uspjeha, a to je ulaganje u kvalitetnu edukaciju”, izjavio je profesor Slobodan Ivanović.

Cjelokupno stručno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se kroz dva modula - modul gastronomije i modul posvećen restoraterstvu. Po završetku programa, sudionici stječu potrebna znanja koja mogu primijeniti u širokom spektru poslova u turizmu i ugostiteljstvu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa