Projekt pulskog dječjeg vijeća najbolji u Hrvatskoj

0
Na dodjeli nagrade Saveza "Naša djeca" u Opatiji
Na dodjeli nagrade Saveza "Naša djeca" u Opatiji

Projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule pod nazivom „Edukativna predstava u formi Forum kazališta“ dobitnik je nagrade Naj-projekt Dječjih vijeća Hrvatske kojeg je raspisao Savez društva Naša djeca, a čije je proglašenje održano u Opatiji prilikom 14. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske i Europske konferencije Eurochild 2018..

Vrijedno priznanje za edukativnu predstavu o zloupotrebi alkohola među mladima, članovima Dječjeg Gradskog vijeća uručile su predsjednica Saveza DND-a Hrvatske Aida Salihagić Kadić i potpredsjednica Saveza DND-a Hrvatske Sanja Škorić. Članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule na ideju o edukativnoj predstavi došli su nakon razgovora s brojnim mladima gdje su zaključili da alkoholizam u svijetu mladih predstavlja veliki problem s kojima se nažalost, susreće sve više učenika srednjih, ali i osnovnih škola.

Obzirom da je želja bila utjecati na mlade generacije, u suradnji s dramskim studijem Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula organizirali su prigodnu predstavu u formi Forum kazališta. Predstava je bila namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola, a odigrana je dvanaest puta. Također, predstava je na drugačiji i proaktivniji način pristupila aktualnim temama i zornije prikazuje probleme s kojima se mladi danas susreću. Kroz scene Forum kazališta mlade se nastojalo potaknuti na razmišljanje, interakciju te aktivno uključivanje u rješavanje problematike.

Cilj predstave bilo je zajedničko promišljanje o ovoj važnoj temi te nuđenje niza rješenja na pitanja i probleme koji su detektirani predstavom. Vrijedno priznanje za Naj-projekt Dječje Gradsko vijeće osvojilo je i 2013. godine i to za inovativni projekt „Pulska igrališta i parkovi- naši prostori  druženja i igre“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa