Ojađena majka iz Pule: S plaćom od 6.500 kuna ne može do stana i kredita

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U očaju sam se prijavila na sve internetske stranice s nekretninama, ali u dvije godine nisam našla stan za svoju obitelj s dvoje djece. Ima ih, ali su toliko skupi da s pristojnom plaćom od 6500 kuna mogu kupiti samo vlažni suteren ili austrougarsku ruinu koju moram obnoviti s dodatnih 20.000 eura, piše 24sata.

Ojađena govori majka iz Pule koja neuspješno traži stan od oko 60 kvadrata s dvije spavaće sobe. Cijena im se u Puli penje do 115.000 eura, a ona sa svojom plaćom može dobiti kredit od svega 70.000 eura. 
- Što da s tim novcem kupim u Puli? A otkako je i državnih subvencija za stambene kredite, cijene su dodatno skočile 30 posto. Pratim ih svaki dan. A onda gledam ponude u Slavoniji, Gorskom kotaru, Međimurju - za 15.000 ili 20.000 eura dobila bih kuću na dva kata i okućnicom - govori naša sugovornica. U pravu je.

Dok je tržište u Slavoniji gotovo mrtvo, dotle na obali cijene divljaju pa se u Opatiji najluksuzniji kvadrati penju do 10.000 eura. 
U Slavonskom Brodu stanje je toliko loše da su se agencije za nekretnine počele gasiti, neke se upravo spremaju, a na tržištu nikad više stanova i kuća u posljednjih 15 godina koje nitko neće.


- Doslovno se može birati što će se kupiti, a kupac s lakoćom može skinuti i 20% cijene. Često vlasnici nekretnina zato odustaju od prodaje - kaže Nino Bračun, vlasnik brodske Agencije Trgo-invest. Potvrđuje da se mnogi iseljavaju, prodaju nekretnine u bescjenje, neki da pokriju kredite kojima su ranije gradili, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa