Pogledajte proslavu sedamdesete obljetnice Ekonomske škole Pula (foto)

0

U Domu hrvatskih branitelja u Puli 8. studenog svečanim je programom obilježena 70. godišnjica osnutka Ekonmske škole Pula. Potporu rođendanu pozante pulske škole svojim su prisustvom izrazili mnogobrojni uzvanici, među kojima  i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, predstojnik Ureda državne uprave Istarske županije Draženko Janjušević i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patriciju Percan.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo što ima prilike sudjelovati na proslavi velike obljetnice Ekonomske škole. "Svojim edukativnim programima koji su stvorili brojne uspješne generacije, uspješno ste odgovorili na potrebe kako prijašnjeg tako i današnjeg društva." - kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar poručila je kako je ova obljetnica sigurno velika čast ne samo za Školu već i za cijelu Županiju. "Sigurno je da su uprave i nastavnici Ekonomske škole u velikoj mjeri doprinijeli razvoju cijelog našeg kraja." - kazala je zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar.

Ravnatelj Ekonomske škole Petko Radulović poručio je kako su danas s nama na obilježavanju osim trenutnih učenika Škole i članovi prvih generacija škola. "Hvala svima koji su bili dio naše povijesti i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti doprinositi razvijanju našeg grada, naše županije i naše domovine Hrvatske." - kazao je ravnatelj Petko Radulović.

Predstojnik Ureda državne uprave Istarske županije Draženko Janjušević, koji je i sam bio polaznik škole prisjetio se starih dana škole i tadašnjih uspješnih rezultata koje je Škola ostvarila na raznim natjecanjima. U zanimljivom programu ispunjenom plesnim i zabavnim scenografijama vrijedi istaknuti emotivno obraćanje prvih učenika škole Ivana Klarića i 94-godišnjeg Ivana Lekića koji se telefonom javio sa Cresa.

Ekonomska škola je osnovana 1948. kao Ekonomski tehnikum i djelovala je u zgradi Učiteljske škole (danas zgrada Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti). Tijekom obilježavanja predstavljena je Monografija o školi u kojoj su sakupljeni svi vrijedni podaci i zanimljivosti iz prošlosti Škole.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa