Komentar šopingholičarke: Dobre i loše strane Max City centra u Puli

2
Eleonora Vlačić u shopping centru Max City
Eleonora Vlačić u shopping centru Max City

Kao i većina Istrana s nestrpljenjem sam iščekivala otvorenje trgovačkog centra Max City u Puli. Imala sam prilike obići ovaj najveći shopping centar u Istri dan uoči otvaranja i kao osoba koja voli šopingirati na miru ga razgledati, obići prodavaonice i usporediti ga s ostalim sličnim centrima u kojima volim kupovati.

Već sam ulazak i veliki parking u trgovačkom centru dao je naslutiti da je Pula napokon dobila pravi šoping centar, istina možda ne tako veliki poput Tower Centra u Rijeci ili Arena Centra u Zagrebu, ali svakako daleko veći, ljepši i organiziraniji nego Pula City Mall.

Kod City Malla mi, osim što doista nema veliki izbor trgovina, najviše smeta što je odvojen u dva zasebna dijela pa ne može pružiti ugodnu kupovinu ni doživljaj koji kupci danas žele.

Ipak, kada god sam bila u Puli, svratila sam, nešto kupila, ali uvijek sam se pitala je li projektant tog trgovačkog centra ikada bio u pravom šoping centru. Šoping mora biti doživljaj, izlet, lijepo provedeno popodne, dan…  A ovaj čak nema ni jedan fast food, što mu je po meni još jedna od mana.

Sve to dobila sam u Max Cityju, koji je u usporedbi s drugim centrom neusporedivo moćniji i glamurozniji, pruža doživljaj, a 50-ak trgovina raspoređenih na tri kata daje ti osjećaj da se nalaziš u velikom gradu.

Nedostaje mi Zara

Doduše, Pulu velikim gradom nisu smatrali vlasnici modnog brenda Zara, u čijim trgovinama, kao i mnoge žene, volim kupovati. Oni, kako sam saznala, svoje prodavaonice otvaraju samo u gradovima s određenim brojem stanovnika. Pula im je očito bila premala, ali mislim da su pogriješili jer s obzirom na dobru prometnu povezanost i malu međusobnu udaljenost istarskih gradova, Istru uvijek treba promatrati kao jednu gospodarsku, odnosno komercijalnu cjelinu.  

To što Max Centar nema i Zaru, jedina je moja mala zamjerka ovom trgovačkom centru, a takvog su mišljenja i neki poznanici s kojima sam razgovarala.

Iako nema Zare, najpoznatijeg brenda španjolskog modnog diva Inditex, u Max Cityju su trgovine njihova preostala četiri brenda: Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti i Stradivarius.

Od ostalih modnih trgovina ističem švedski H&M, španjolski Mango i slovenski Mass, a mene je posebno obradovalo što je u Pulu napokon stigla poljska modna kompanija LPP sa svojim brendovima Reserved, Mohito i Sinsay.

Osobno sam se najviše razveselila Reservedu. Taj sam modni brend najprije otkrila u Arena Centru u Zagrebu, uvjerila se u kvalitetu i lijepi dizajn, pa sam bila jako sretna kada se otvorio i u riječkom Tower centru. Što onda reći na to da si šoping mog omiljenog brenda sada mogu priuštiti i u Puli.

Ako svemu tome dodamo i da je Pula s Max Cityjem napokon dobila i Cinestar (puno kasnije od mnogih manjih hrvatskih gradova), odlazak u najvećih shopping centar u Istri neće biti samo kupovina ili šetnja po trgovinama, već kompletan doživljaj. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa