Javila se na natječaj za direktoricu Tržnice Pula, evo kako je završilo!

7
Tržnica u Puli
Tržnica u Puli

Kad se javite na natječaj u jednoj renomiranoj firmi, čak i ako dobijete odbijenicu, očekujete donekle obrazložen odgovor, bodovanje ili barem prolazak kroz određenu proceduru. Puljanka Kristina Bulešić javila se tako na natječaj za radno mjesto direktorice pulske Tržnice, no odgovor koji je dobila od predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke Bože Durasa neugodno ju je iznenadio.

"Kao građanku ovog grada najviše me ljuti što su mi samo poslali obavijest o imenovanju druge osobe. Zbog toga sam uputila prigovor i zatražila odgovore na pitanja o imenovanju Renata Perca za direktora", kazala nam je Bulešić, pulskoj javnosti poznata i kao neovisna kandidatkinja za županicu, koja je kasnije povukla kandidaturu te po aktivnostima u HNS-u. Obavijest Bože Durasa o imenovanju Perca koja je naljutila našu sugovornicu pogledajte u nastavku.

"Sukladno raspisanom natječaju za direktora Tržnice d.o.o. od dana 10.10.2018., a na temelju Odluke Skupštine trgovačkog društva od 02.10.2018, dana 17.10.2018.,dostavljena vam je prijava na natječaj za direktora Tržnice d.o.o. Pula, sa svom potrebnom dokumentacijom i ispunjenim uvjetima, i to dokaz o stručnoj spremi, potvrdu o radnom stažu, domovnicu, uvjerenje o nekažnjavanju i da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od mjesec dana, životopis te program rada i razvoja Društva.", piše Bulešić u prigovoru. Nastavlja da joj je 6. studenog stigla obavijest o dopisu Tržnice, koji je podigla dan kasnije. U dopisu je navedeno da je Skupština Društva na sjednici održanoj 30. listopada 2018. za direktora imenovala Renata Perca.

"U čudu sam nekoliko puta čitala navedeni kratki dopis, kojeg potpisuje predsjednik Nadzornog odbora mr.sc. Božo Duras, pokušavajući shvatiti na koji je način i prema kojim kriterijima gospodin Perc imenovan? I koje to uvjete ostali kandidati/kinje nisu ispunili? A u međuvremenu me nitko nije kontaktirao, nije bilo razgovora s kandidatima? I k tome, svi su dokumenti vraćeni, osim Programa rada i razvoja Društva, koji je u detaljnoj verziji dostavljen. Odgovore u dopisu nažalost nisam pronašla. Stoga ovim putem tražim hitno pisani odgovor na sljedeća pitanja: prema kojim kriterijima je imenovan direktor, tko je činio komisiju izbora, na koji je način Odluka donesena, zbog čega kandidati/kinje nisu pozvani na usmeni razgovor i upoznavanje, jesam li ispunjavala sve uvjete, a ukoliko nisam, koji su to?", piše Bulešić.

Također ju zanima "koji je razlog ovakvog 'površnog odgovora'", te što je s "dostavljenim Programom rada i razvoja Društva, zbog čega nije vraćen s ostalom dokumentacijom?" "Kada, kao jedna od kandidatkinja imam pravo doći osobno pročitati Program rada i razvoja Društva imenovanog Direktora, s obzirom da se radi o Društvu od izuzetne važnosti i interesa naše lokalne zajednice. Vjerujući u vaš promptni odgovor, srdačno Vas pozdravljam.", zaključuje Bulešić.

Kristina Bulešić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa